TV i kulissen: 800 cykelryttere - og så Jesper D. bag rattet

'Lindberg Sport - Det Nye Pinseløb 2018' kræver rigtig mange frivillige kræfter. Blandt andet hos Hammel CK-formanden

Af
Michael Wulff

"Vi stod op klokken 04.15 i morges. Og så slutter vi vel sent i aften."

Jeg sidder i en højbenet Peugeot på vej ud af Frijsenborgvej i retning af Skjød. Bag rattet sidder Jesper Dannerfjord, koncentreret både for at holde øje med de mange cykelryttere, som denne 2. pinsedag dyster på landevejene mellem landsbyen Skjød og Frijsenborg Gods, hvor målstregen, dommervogn og samaritter-teltet befinder sig.

Delingsfører Henrik Kristensen og gruppefører Rene Sørensen lod rytterne passere med 60-70 km/t. Ikke hverdagskost i dette kryds.

Delingsfører Henrik Kristensen og gruppefører Rene Sørensen lod rytterne passere med 60-70 km/t. Ikke hverdagskost i dette kryds.

Men også koncentreret for at holde styr på de mange tanker, som nu skal realiseres. Bilen er fyldt med sandwich, som de mange flagposter på ruten måske venter på.

"Alt vel, er du sulten," lyder det hver gang, vi passerer en af de gule veste.

Hammel CKs formand Jesper Dannerfjord havde 45 hjælpere og 12 politihjemmeværnsfolk med 2. pinsedag.

Hammel CKs formand Jesper Dannerfjord havde 45 hjælpere og 12 politihjemmeværnsfolk med 2. pinsedag.

Hammel CKs stort anlagte pinseløb har tidligere rullet på en 30 kilometer lang rute. Men klubbens løbsarrangører gik i tænkeboks og fandt ud af, at løbet ved at blive halveret i længde til 14,5 kilometer kunne klare sig med færre frivillige.

"Ressourcerne er knappe også i denne verden. For eksempel har vi ikke længere motorcykelpoliti som eskorte, men bruger i stedet de politihjemmeværnsfolk, som så har fået overladt myndigheden i vejkrydsene," siger Jesper Dannerfjord, netop som vi nærmer os det farligste sted på ruten, krydset Brundtvej-Frijsenborgvej-Bygaden. Her kommer bilister ofte med høj fart mellem Hadsten og Hammel, oversigten er dårlig, men to erfarne politihjemmeværnsfolk er på plads med to uniformerede politibiler med blå blink.

Pøt Mølle bakken trækker tænder ud - og tilskuere til. Her er rytterne nede i et tempo, så man kan nå at se deres forpinte ansigter.

Pøt Mølle bakken trækker tænder ud - og tilskuere til. Her er rytterne nede i et tempo, så man kan nå at se deres forpinte ansigter.

"Og det hjælper," siger delingsfører Henrik Kristensen, som har kommandoen over de 12 politihjemmeværnsfolk denne dag.

Hammel CK får desuden hjælp af 45 egne frivillige. Og så har en planlægningsgruppe på seks personer arbejdet benhårdt gennem fire måneder op til løbet.

Det arbejde bærer frugt allerede under løbet.

"Ryttere i mål kommer og siger, det er den fedeste rute, vi har lavet," lyder det fra en glad løbsleder Rudy Simonsen kort inden A-feltet brager op af Pøt Mølle-bakken for niende og sidste gang.

Ned mod Pøt Mølle er hastigheden oppe på 70 km/t. Jesper Dannerfjord med sønnen Noah, der servicerede faren.

Ned mod Pøt Mølle er hastigheden oppe på 70 km/t. Jesper Dannerfjord med sønnen Noah, der servicerede faren.

Publiceret 25 May 2018 14:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.