TV i kulissen: 800 cykelryttere - og så Jesper D. bag rattet

'Lindberg Sport - Det Nye Pinseløb 2018' kræver rigtig mange frivillige kræfter. Blandt andet hos Hammel CK-formanden

Af
Michael Wulff

"Vi stod op klokken 04.15 i morges. Og så slutter vi vel sent i aften."

Jeg sidder i en højbenet Peugeot på vej ud af Frijsenborgvej i retning af Skjød. Bag rattet sidder Jesper Dannerfjord, koncentreret både for at holde øje med de mange cykelryttere, som denne 2. pinsedag dyster på landevejene mellem landsbyen Skjød og Frijsenborg Gods, hvor målstregen, dommervogn og samaritter-teltet befinder sig.

Delingsfører Henrik Kristensen og gruppefører Rene Sørensen lod rytterne passere med 60-70 km/t. Ikke hverdagskost i dette kryds.

Delingsfører Henrik Kristensen og gruppefører Rene Sørensen lod rytterne passere med 60-70 km/t. Ikke hverdagskost i dette kryds.

Men også koncentreret for at holde styr på de mange tanker, som nu skal realiseres. Bilen er fyldt med sandwich, som de mange flagposter på ruten måske venter på.

"Alt vel, er du sulten," lyder det hver gang, vi passerer en af de gule veste.

Hammel CKs formand Jesper Dannerfjord havde 45 hjælpere og 12 politihjemmeværnsfolk med 2. pinsedag.

Hammel CKs formand Jesper Dannerfjord havde 45 hjælpere og 12 politihjemmeværnsfolk med 2. pinsedag.

Hammel CKs stort anlagte pinseløb har tidligere rullet på en 30 kilometer lang rute. Men klubbens løbsarrangører gik i tænkeboks og fandt ud af, at løbet ved at blive halveret i længde til 14,5 kilometer kunne klare sig med færre frivillige.

"Ressourcerne er knappe også i denne verden. For eksempel har vi ikke længere motorcykelpoliti som eskorte, men bruger i stedet de politihjemmeværnsfolk, som så har fået overladt myndigheden i vejkrydsene," siger Jesper Dannerfjord, netop som vi nærmer os det farligste sted på ruten, krydset Brundtvej-Frijsenborgvej-Bygaden. Her kommer bilister ofte med høj fart mellem Hadsten og Hammel, oversigten er dårlig, men to erfarne politihjemmeværnsfolk er på plads med to uniformerede politibiler med blå blink.

Pøt Mølle bakken trækker tænder ud - og tilskuere til. Her er rytterne nede i et tempo, så man kan nå at se deres forpinte ansigter.

Pøt Mølle bakken trækker tænder ud - og tilskuere til. Her er rytterne nede i et tempo, så man kan nå at se deres forpinte ansigter.

"Og det hjælper," siger delingsfører Henrik Kristensen, som har kommandoen over de 12 politihjemmeværnsfolk denne dag.

Hammel CK får desuden hjælp af 45 egne frivillige. Og så har en planlægningsgruppe på seks personer arbejdet benhårdt gennem fire måneder op til løbet.

Det arbejde bærer frugt allerede under løbet.

"Ryttere i mål kommer og siger, det er den fedeste rute, vi har lavet," lyder det fra en glad løbsleder Rudy Simonsen kort inden A-feltet brager op af Pøt Mølle-bakken for niende og sidste gang.

Ned mod Pøt Mølle er hastigheden oppe på 70 km/t. Jesper Dannerfjord med sønnen Noah, der servicerede faren.

Ned mod Pøt Mølle er hastigheden oppe på 70 km/t. Jesper Dannerfjord med sønnen Noah, der servicerede faren.

Publiceret 25 May 2018 14:15

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl