TV: 24-timers Le Mans kørt på computerskærme

Hadsten Smede og Maskinværksted fik en vild idé

Af
Michael Wulff

Der sitrer en spænding i den store hal hos Hadsten Smede og Maskinværksted A/S på Over Hadstenvej lørdag sidste på eftermiddagen. Den store værkstedshal ud mod Skanderborgvej er åben, og indenfor holder et par pænt hurtige sports- eller racerbiler.

"Ja, og dækket der har kørt på Le Mans. Sådan bare lige for at få duften dernede fra," siger Ole Hvolby.

Ole Hvolby kigger på fra 'pitten'. Han har allerede været i sædet i en time. Det kostede 200 kalorier. Foto og video: Michael Wulff

Ole Hvolby kigger på fra 'pitten'. Han har allerede været i sædet i en time. Det kostede 200 kalorier. Foto og video: Michael Wulff

Hvolby er til daglig værkfører på den store virksomhed, men i denne weekend er han forvandlet til racerkører, når han skifter sæde ved computeren og det Playstation-spil, som kører på fem-seks skærme samtidig.

"Jeg skal dele kørslen i 24 timer med min søn og min brors svigersøn. Vi kører i Team Hvolby/Opel Racing."

Tre timer efter starten kl 15 ligger de nummer to.

Flere sponsorer har været på banen med støtte. Maden er gjort klar i bakker på den ternede racerdug, der er ved hver plads sat en slags drømmeseng op, hvor man kan nappe en lur, inden det går løs igen. Det rigtige Le Mans-race 200 km sydvest for Paris køres i weekenden 16.-17. juni.

Publiceret 10 June 2018 11:37

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.