GPower: "Vi regner med at fordoble antallet af medarbejdere"

Vækst i Hinnerup-virksomheden der på ni måneder er vokset fra 4 til 11 ansatte

Af
Kian Johansen

Hinnerup Nogle gange får man mere end to ved at lægge en og en sammen. Det lader til at være tilfældet i programmerings-firmaet GPower, der holder til på Samsøvej 31 i Hinnerup.

Efter at grundlæggeren af virksomheden Steen Secher Schmidt sidste år i august fik en ny partner ind, så er antallet af medarbejdere vokset til 11 og forventningen er, at man inden for et års tid har fordoblet det antal.

Jeg har svært ved at se, at væksten kan stoppe for vores vedkommende. Foruden vores projektsalg har vi også en fremtidig og stor indtjeningsmulighed i at levere mere standardiserede produkter til kunderne.

Martin Boje, direktør i GPower

Forventningen er, at man skal bruge fysikere, ingeniører og projektmanagere.

"Vi forventer at have fordoblet antallet af medarbejdere på et år", forklarer den administrerende direktør Martin Boje.

Hvornår stopper væksten?

"Jeg har svært ved at se, at den kan stoppe for vores vedkommende. Vi har både projektsalg og en stor indtjeningsmulighed i at levere endnu flere standardiserede produkter til kunderne", mener direktøren.

Fra store til alle firmaer

I dag er kunderne primært de helt store spillere som Siemens og Vestas, som man skræddersyer løsninger til. For eksempel skal Vestas bruge en metode til at måle belastningen på vindmøller gennem vindmøllens levetid, mens Siemens gerne vil have en simulerings-løsning.

Fremover er planen, at virksomheden skal stå på flere ben og henvende sig til små og mellemstore virksomheder.

"Forenklet forklaret, så kan den avancerede programmering til de store projekter samles i 'pakker' eller standardmoduler, hvorefter man kan tage allerede testede 'pakker'/moduler og lade dem indgå i en løsning til en mindre virksomhed", forklarer Martin Boje, der har 14 års ledererfaring fra blandt andet iPaper og Den Blå Avis.

Direktør kom til

Martin Boje tager sig af de administrative opgaver og styrer de strategiske beslutninger, mens Steen Secher Schmidt nu får tid til produktudvikling af software og hardware til industrivirksomheder inden for simulering og test. I branchen er han kendt for at være en af de dygtigste programmører til at håndtere softwaren til de værktøjer, som den altoverskyggende markedsleder National Instruments producerer.

Og faktisk var firmaet på besøg i hovedkvarteret i Austin, Texas i sidste måned, hvor en strategisk samarbejdsaftale blev diskuteret.

Skabt i 2012

Så det er noget af en vækst som GPower gennemgår, siden Steen Secher Schmidt skabte GPower i 2012 og havde dengang til huse på Samsøvej 21.

Dengang var den gængse praksis at sælge så mange konsulenttimer som muligt, i stedet for at sikre kunderne kvalitetsløsninger til en god pris. Steen omsatte sin ambition til virkelighed ved at udvikle en modulær basis-software med mulighed for at genbruge og tilpasse software-elementer fra tidligere projekter, som skulle vise sig at blive en revolution i branchen.

Tanken var, at i stedet for at starte et projekt fra bunden hver gang, kan det i realiteten være op mod 80 procent færdigt ved designstart, hvilket gør det muligt for også små og mellemstore virksomheder at få råd til kvalitetsinstrumenter.

GPower

    Etableret i 2012 af Steen Secher Schmidt.

    Dengang enmandsvirksomhed.

    I august 2017 blev Martin Boje administrerende direktør og partner i firmaet.

    I dag er der 11 ansatte.

Publiceret 11 June 2018 10:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.