Politiet blev kaldt ud til en lidt kompliceret sag i Hinnerup mandag. Foto: Kian Johansen

Politiet blev kaldt ud til en lidt kompliceret sag i Hinnerup mandag. Foto: Kian Johansen

Tvist: Fliser skulle væk fra egen grund - men det var naboens fliser

Jordejer ville fjerne naboens fliser fra sin egen grund. Politi og kommune sagde nej

Af
Af Kian Johansen

En uenighed om højde og placeringen af et nybygget hus i landskabet på Holmebakken i Hinnerup førte mandag til en politianmeldelse. - Selvom handlingen faktisk foregik på egen grund.

Flere tunge maskiner og traktorer stod klar på den ubebyggede nabogrund, da nybygger Helle Holmberg gik tur med hunden. Hun kunne se ejeren af nabogrunden og en del folk stå klar.

De nåede at fjerne en palle med hendes fliser, der stod ved hendes hus. Men fliserne stod altså på den anden mands grund.

Helle og Mogens Holmberg politianmeldte sagen, hvorefter politiet dukkede op. Parret er i gang med at bygge et 185 kvadratmeter stort hus midt på Holmebakken. De ejer kun den grund, som selve huset står på. Og her er sagens kerne. Resten omkring huset tilhører indtil videre jordbesidderen, der selv har udstykket og bebygget størstedelen af grundene på Holmebakken.

Han fortalte under et møde mellem parterne og politiet, at ifølge hans opmålinger, så skulle kotepunkterne være lavere. Han mente samtidig, at ægteparret uretmæssigt har hævet huset med en halv meter og ville forhindre, at der blev lagt flere fliser ud i den samme højde som huset nu har. For det sker på hans grund, der omkranser parrets hus.

Det vil give ham flere omkostninger, når han skal bebygge de nederste grunde, forklarede han til både politi og kommunens sagsbehandlere under samtalen, som Lokalavisen Favrskov overværede.

Politiet sagde under mødet, at man ikke måtte udøve selvtægt, selvom jordbesidderen rent faktisk mente, at han stod på egen jord. De to sagsbehandlere fra kommunen fortalte, at husets og grundens højde var blevet godkendt af kommunen, men kom ikke med dokumentation her for.

Politiet bad derefter jordbesidderen om at sende de hyrede folk væk, hvilket han gjorde med det samme, selvom det efter hans udsagn er hans grund.

Lokalavisen Favrskov har efterfølgende fået flere oplysninger i sagen og følger op i løbet af de næste dage. Læs også mere i næste uges avis.

Skråner en del

Holmebakken blev gjort klar til udstykning tilbage i 2013 af jordbesidderen. Området skråner en del fra det øverste punkt og ned til bunden af bakken.

"Vi har købt en grund af ham og det burde egentlig være det. Så burde begge parter kunne være i fred. Vi er trætte af, at han tror han kan bestemme det hele", sagde Mogens Holmberg efterfølgende til Lokalavisen Favrskov.

"Vi har overholdt alle love og søgt om lov til at bygge højere, ellers ville huset risikere at stå under vand," lyder forklaringen til Lokalavisen Favrskov fra Mogens Holmberg.

Et råd som deres entreprenør i øvrigt også gav dem. "Jeg ville ikke fagligt kunne forsvare at bygge huset lavere end det nuværende niveau," forklarer han til Lokalavisen Favrskov.

Husets højde godkendt

De to fremmødte byggesagsbehandlere bekræfter, at husets ejere har fået dispensation til at bygge en halv meter højere, da Lokalavisen Favrskov spørger til sagen.

"Vi har modtaget en klage fra jordbesidderen, hvor han klager over kotepunkterne, men den sag er ikke færdigbehandlet endnu," forklarer Mark Vinderslev, byggesagsbehandler ved Favrskov kommune.

Han tilføjer: "Vi har vurderet, at huset ligger hensigtsmæssigt placeret. Desuden har alle ret til en indkørsel til deres hus. Der er tinglyst adgangsret."

Publiceret 11 June 2018 15:22