100 år og 100 procent genvalg i Hammel GF

Fire var på valg. Alle blev genvalgt til hovedbestyrelsen i Hammel GF

Af
Kian Johansen

Den 100-årige klub i Hammel har netop afholdt generalforsamling i hovedafdelingen og modsat så mange andre år, så var der genvalg til alle i bestyrelsen.

"Hammel GF har vel aldrig været så aktiv, som tilfældet er i øjeblikket. Klubbens 100 års jubilæum bliver fejret hen over hele året. Senest i efteråret står der et spritnyt Crossfit anlæg og strandbaner klar ved stadion. Favrskov kommune giver 500.000 kr. til anlægget og Hammel GF kommer selv med 200.000 kr. Det bliver et område, som alle kan få glæde af. Vi håber at kunne indvie anlægget søndag den 26 august, samme dag som vi holder Åben Idræt outdoor ved stadion.," fortalte hovedformand Mogens Lyngby, der var på valg og blev genvalgt sammen med Poul Erik Andersen, Uffe Lund og Alf Graugaard-Jensen.

Eventchef med styr på det

I august ansatte klubben Allan Bo Andresen som forenings- og eventchef.

"Det har på alle måder været godt, og øget vores aktiviteter både i antal og kvalitet. Det skal gerne være en hjælp til alle afdelinger og udvalg, hvilket jeg også oplever, at det er. Der er ikke længere langt fra ide til planlægning til gennemførsel til opfølgning," lød det fra Mogens Lyngby der i sin beretning også rettede en tak til over 920 frivillige der træner og leder i afdelingerne, samt hjælper til blandt andet under Hammel Hestemarked, der i år finder sted fra torsdag 30. august til søndag 2. september.

To nye afdelinger

1.januar blev både Favrskov brydning og Favrskov E-Sport en del af Hammel GF.

"Vi investerede 250.000 kr. i et top tunet E-Sport center med plads til 20 spillere af gangen. Med ca. 80 medlemmer, hvor mange er ukendte med idræt i foreningsregi, så var det rigtigt, at starte E-Sport op i Hammel GF," mener Mogens Lyngby.

Medlemstilbagegang

I 2017 var der 123 færre medlemmer end året før. Og i 2018 kom både E-Sport og brydning med i Hammel GF, de tæller ikke med i statistikken før næste år.

"Vi kommer til, at se på, om vi kan vende tilbagegangen i medlemmer. Ingen tvivl om, at vi skal arbejde mere på tværs af afdelingerne, men nu skal vi lige have overstået et jubilæum. Måske skal vi også til, at se på bestyrelsesarbejde. Hvert forår går jagten ind på at finde nye personer til at besætte diverse poster i bestyrelserne i hver afdeling og udvalg. Det er altså over 80 personer, måske er det nemmere, at finde folk til f.eks. sports eller stævne udvalg. Vi kommer til, at se på det," lovede Mogens Lyngby.

Masser af aktiviteter

"Vi er midt i et 100 års jubilæum. Vi har haft mange besøg: mesterskaber, stævner, opvisninger, landshold, superligahold, besøg af verdensstjerner, banko, DM mesterskab, juni Rock og vi fortsætter med sodavandsbal, ungdomsbal, julefrokost, Julebal, hestemarked, og ikke mindst Frivillighedsfest," sluttede hovedformanden af.

Medlemsudvikling i Hammel GF

  2015: 3674

  2016: 3635

  2017: 3512

  I 2017 tilbagegang på 123 medlemmer optalt 31.december 2017 (E-Sport og brydning) tæller ikke med.

Idrætspriser 2016/17

  Lederpokalen: Tommy Boye, fodbold

  Trænerpokalen: Torben Korsgaard og Karsten Korsgaard, håndbold

  Ungdomspokalen: Ditte Kornbeck, svømning

  Årets idrætspræstation: 1. Holdet Herre, håndbold.

Publiceret 13 June 2018 09:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.