I 2017 blev Allan Bo Andresen (lyseblå skjorte) præsenteret som event-mand i Hammel GF. Det kalder formand Mogens Lyngby (i sort) et kæmpeløft. Siddende med ryggen til Alf Graugaard-Jensen. Arkivfoto: Kian Johansen

I 2017 blev Allan Bo Andresen (lyseblå skjorte) præsenteret som event-mand i Hammel GF. Det kalder formand Mogens Lyngby (i sort) et kæmpeløft. Siddende med ryggen til Alf Graugaard-Jensen. Arkivfoto: Kian Johansen

100 år og 100 procent genvalg i Hammel GF

Fire var på valg. Alle blev genvalgt til hovedbestyrelsen i Hammel GF

Af
Kian Johansen

Den 100-årige klub i Hammel har netop afholdt generalforsamling i hovedafdelingen og modsat så mange andre år, så var der genvalg til alle i bestyrelsen.

"Hammel GF har vel aldrig været så aktiv, som tilfældet er i øjeblikket. Klubbens 100 års jubilæum bliver fejret hen over hele året. Senest i efteråret står der et spritnyt Crossfit anlæg og strandbaner klar ved stadion. Favrskov kommune giver 500.000 kr. til anlægget og Hammel GF kommer selv med 200.000 kr. Det bliver et område, som alle kan få glæde af. Vi håber at kunne indvie anlægget søndag den 26 august, samme dag som vi holder Åben Idræt outdoor ved stadion.," fortalte hovedformand Mogens Lyngby, der var på valg og blev genvalgt sammen med Poul Erik Andersen, Uffe Lund og Alf Graugaard-Jensen.

Eventchef med styr på det

I august ansatte klubben Allan Bo Andresen som forenings- og eventchef.

"Det har på alle måder været godt, og øget vores aktiviteter både i antal og kvalitet. Det skal gerne være en hjælp til alle afdelinger og udvalg, hvilket jeg også oplever, at det er. Der er ikke længere langt fra ide til planlægning til gennemførsel til opfølgning," lød det fra Mogens Lyngby der i sin beretning også rettede en tak til over 920 frivillige der træner og leder i afdelingerne, samt hjælper til blandt andet under Hammel Hestemarked, der i år finder sted fra torsdag 30. august til søndag 2. september.

To nye afdelinger

1.januar blev både Favrskov brydning og Favrskov E-Sport en del af Hammel GF.

"Vi investerede 250.000 kr. i et top tunet E-Sport center med plads til 20 spillere af gangen. Med ca. 80 medlemmer, hvor mange er ukendte med idræt i foreningsregi, så var det rigtigt, at starte E-Sport op i Hammel GF," mener Mogens Lyngby.

Medlemstilbagegang

I 2017 var der 123 færre medlemmer end året før. Og i 2018 kom både E-Sport og brydning med i Hammel GF, de tæller ikke med i statistikken før næste år.

"Vi kommer til, at se på, om vi kan vende tilbagegangen i medlemmer. Ingen tvivl om, at vi skal arbejde mere på tværs af afdelingerne, men nu skal vi lige have overstået et jubilæum. Måske skal vi også til, at se på bestyrelsesarbejde. Hvert forår går jagten ind på at finde nye personer til at besætte diverse poster i bestyrelserne i hver afdeling og udvalg. Det er altså over 80 personer, måske er det nemmere, at finde folk til f.eks. sports eller stævne udvalg. Vi kommer til, at se på det," lovede Mogens Lyngby.

Masser af aktiviteter

"Vi er midt i et 100 års jubilæum. Vi har haft mange besøg: mesterskaber, stævner, opvisninger, landshold, superligahold, besøg af verdensstjerner, banko, DM mesterskab, juni Rock og vi fortsætter med sodavandsbal, ungdomsbal, julefrokost, Julebal, hestemarked, og ikke mindst Frivillighedsfest," sluttede hovedformanden af.

Medlemsudvikling i Hammel GF

  2015: 3674

  2016: 3635

  2017: 3512

  I 2017 tilbagegang på 123 medlemmer optalt 31.december 2017 (E-Sport og brydning) tæller ikke med.

Idrætspriser 2016/17

  Lederpokalen: Tommy Boye, fodbold

  Trænerpokalen: Torben Korsgaard og Karsten Korsgaard, håndbold

  Ungdomspokalen: Ditte Kornbeck, svømning

  Årets idrætspræstation: 1. Holdet Herre, håndbold.

Publiceret 13 June 2018 09:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.