TV: 60 år senere: Gamle skolekammerater mødtes

Hinnerup Realskole

Af
Michael Wulff

HINNERUP Der er stor gensynsglæde på Ørstedsvej i Hinnerup onsdag middag.

Elleve gamle klassekammerater fra Hinnerup Realskole fejrer, at det lige i disse dage er 60 år siden, at de tog afsked med den skole, som ikke alle savner.

"Tingene blev jo banket ind i os, bogstaveligt talt," lyder det fra Vivi Kjær, der fortsat bor i byen. Hun har haft en livslang ansættelse som skolesekretær på Haldum-Hinnerup Skolen, et job hun forlod i 2005.

'At få realen med'

Axel Tilma skal holde festtalen ved frokosten. Han slap også ud af privatskolen og fik, som en af kun tre elever i realklassen, plads på gymnasiet efterfølgende. Senere blev han kirurg og overlæge og bor i det nordjyske i Brønderslev.

Den gang skulle man 'have realen med.' Så jeg kom oppe fra Norring og herned i Lilleådalen, for at vi kunne komme ud i verden ...

"Den gang skulle man 'have realen med.' Så jeg kom oppe fra Norring og herned i Lilleådalen for at vi kunne komme ud i verden, for at vi kunne springe på toget, komme videre og gøre verden ny efter to verdenskrige," fortæller Axel Tilma, der er gårdejersøn.

Axel Tilma holdt talen.

Axel Tilma holdt talen.

Vi bevæger os fra Brogårdens kostald ved egnsarkivet, hvor frokosten skal indtages og hen til Realskolen, der i dag er indrettet som private boliger.

Ulla Hansen har ikke gået på skolen, men hun bor i dag i den gamle gymnastiksal. Og det kommer hun ud til selskabet på de 11 klassekammerater og fortæller:

Ulla Hansen, yderst til højre, bor i den gamle gymnastiksal, som klassekammeraterne fra 60 år siden brugte.

Ulla Hansen, yderst til højre, bor i den gamle gymnastiksal, som klassekammeraterne fra 60 år siden brugte.

"Der er så flot herinde. Jeg boede ovre i Nørrevangen, men ville gerne blive i Hinnerup, så nu har jeg fået lov at flytte ind her. Det er et fantastisk sted, det må du gerne skrive," lyder det fra Ulla Hansen.

Og så bliver der gjort klar til et gruppefoto.

"Hvordan var det nu, vi stod," spørger én. "Jeg kan huske, at jeg stod deroppe i vinduet og kiggede," fortæller en anden. "Ja, ja, vend dig nu om mod fotografen," siger en tredje, mens alle griner. Det er en god dag i Hinnerup.

Publiceret 13 June 2018 16:23