Så er der en helt ny træksti klar i Ulstrup

Nu er det muligt at komme tørskoet fra Hagenstrupparken og ned til trækstien – hele året

Der er sket meget i Ulstrup. Dannebrogspladsen er blevet et rekreativt center ved Gudenåen, og der er blevet bygget gangbroer langs Gudenåen, der hvor det ikke var muligt at gå på stien, og stien er blevet forbedret med grus udlæg andre steder – ligesom Favrskov Kommune lige nu arbejder på at finpudse hele stiforløbet fra Ulstrup til Bamsebo.

Ny sti opstod på grund af våde fusser

Nu er der så bygget en ny sti af frivillige, som er betalt af Velux Fonden og Danmarks Naturfredningsforening Grønt Guld - aktiv i naturen.

Det er et program, hvis formål er at støtte og anerkende aktiviteter, hvor særligt aktive ældre yder en indsats for sig selv og andre, giver gode oplevelser i naturen og samtidig passer på og viser hensyn til naturen.

Ideen til den nye sti opstod, da de lokale i partnerskabet ”Trækstien ved Ulstrup” fandt ud af, at det fortsat ikke var muligt at komme ned til trækstien i våde perioder. Kun ved Ulstrupbro og ved campingpladsen Bamsebo og midtvejs ved Busbjerg.

Anne-Mette Kirkegaard, formand for Ulstrup Lokalråd sammen med gæve hjælpere.

Anne-Mette Kirkegaard, formand for Ulstrup Lokalråd sammen med gæve hjælpere.

Fælles enighed

Repræsentanter for Hagenstrupparken, Lokalrådet og Danmarks Naturfredningsforening Favrskov blev enige om, at arbejde for en ny forbindelsesti, og der blev søgt Grøn Guld midler, som heldigvis blev bevilliget.

Allerede i 2017 gav en velvillig grundejer tilladelse til at bygge stien, og kommunen gav nødvendige dispensationer fra naturbeskyttelsesloven.

Men vandstanden i åen har drillet. Nu i den tørre periode har det være muligt at få projektet gennemført, og stien er klar til brug.

Der vil snart blive inviteret til en mindre og uformel indvielse, skriver foreningerne bag projektet i en pressemeddelelse.

Carsten Juul Kristensen fra Ulstrup Lokalråd hjælper lige maskinen i gang.

Carsten Juul Kristensen fra Ulstrup Lokalråd hjælper lige maskinen i gang.

Projektgruppen håber, at mange af byens borgere - specielt de ældre og børnene – nu vil få meget mere glæde af trækstien, formidlings-plancherne og de dejlige naturområder ved åen.

Publiceret 14 June 2018 08:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.