Sonni Skriver (tv) og Marius Emil Damgaard på deres pladser i det store computerrum i Hammel Idrætscenter. Foto: Michael Wulff

Sonni Skriver (tv) og Marius Emil Damgaard på deres pladser i det store computerrum i Hammel Idrætscenter. Foto: Michael Wulff

HGF i 100 år: eSport flyvende fra start

Favrskov eSport har 80 medlemmer få måneder efter starten

Af
Hanne Bliksted

Jubilæum Favrskov eSport er Hammel GFs nyeste afdeling, og den er kommet flyvende fra start.

Klubben blev stiftet i efteråret 2017 og åbnede for medlemmer i februar 2018. Allerede fire måneder efter var der 80 medlemmer, og foreningen er dermed den største eSports forening i DGI Østjylland.

Formanden for bestyrelsen Benny Præstegaard glæder sig over den store interesse og fortæller begejstret om, hvordan rygtet om klubbens fantastiske start med 80 medlemmer mellem ni og 37 år har bredt sig rundt i landet.

Stort engagement

”Vi er blevet kontaktet af flere klubber og af en studerende ved Aahus Universitet, som arbejder på en phd om eSport. Det viser, at vi har fat i det rigtige. De fleste af vores medlemmer er mellem 12 og 16 år. Vi vil gøre mere for at tiltrække de lidt ældre, fra 17-18 år og opefter. En del af dem dropper ud fra sport i teenageårene, men vores tilbud kan måske få dem tilbage til foreningslivet og få et fællesskab om deres interesse,” siger Benny Præstegaard.

”Medlemmerne er meget engagerede, og spørger hvornår vi skal i turnering, hvornår vi skal overnatte og meget andet, som viser at de virkelig går op i det,” tilføjer Benny Præstegaard.

Få piger

I øjeblikket er der kun to piger i Favrskov eSport, og klubben vil gøre en indsats for at få flere piger med.

”Undersøgelser viser, at 46 pct. af teenagepigerne gamer, dermed skulle der være muligt at få flere piger med i klubben. Og hvis vi når op på, at en tredjedel af medlemmerne er piger,” så er vi glade,” siger formanden.

Favrskov eSport har lokaler over svømmehallen i Hammel Idrætscenter, hvor der spilles fast ugens fire første dage, mens fredag er forbeholdt hyggearrangementer og diverse events.

Publiceret 05 July 2018 08:00