Sonni Skriver (tv) og Marius Emil Damgaard på deres pladser i det store computerrum i Hammel Idrætscenter. Foto: Michael Wulff

Sonni Skriver (tv) og Marius Emil Damgaard på deres pladser i det store computerrum i Hammel Idrætscenter. Foto: Michael Wulff

HGF i 100 år: eSport flyvende fra start

Favrskov eSport har 80 medlemmer få måneder efter starten

Af
Hanne Bliksted

Jubilæum Favrskov eSport er Hammel GFs nyeste afdeling, og den er kommet flyvende fra start.

Klubben blev stiftet i efteråret 2017 og åbnede for medlemmer i februar 2018. Allerede fire måneder efter var der 80 medlemmer, og foreningen er dermed den største eSports forening i DGI Østjylland.

Formanden for bestyrelsen Benny Præstegaard glæder sig over den store interesse og fortæller begejstret om, hvordan rygtet om klubbens fantastiske start med 80 medlemmer mellem ni og 37 år har bredt sig rundt i landet.

Stort engagement

”Vi er blevet kontaktet af flere klubber og af en studerende ved Aahus Universitet, som arbejder på en phd om eSport. Det viser, at vi har fat i det rigtige. De fleste af vores medlemmer er mellem 12 og 16 år. Vi vil gøre mere for at tiltrække de lidt ældre, fra 17-18 år og opefter. En del af dem dropper ud fra sport i teenageårene, men vores tilbud kan måske få dem tilbage til foreningslivet og få et fællesskab om deres interesse,” siger Benny Præstegaard.

”Medlemmerne er meget engagerede, og spørger hvornår vi skal i turnering, hvornår vi skal overnatte og meget andet, som viser at de virkelig går op i det,” tilføjer Benny Præstegaard.

Få piger

I øjeblikket er der kun to piger i Favrskov eSport, og klubben vil gøre en indsats for at få flere piger med.

”Undersøgelser viser, at 46 pct. af teenagepigerne gamer, dermed skulle der være muligt at få flere piger med i klubben. Og hvis vi når op på, at en tredjedel af medlemmerne er piger,” så er vi glade,” siger formanden.

Favrskov eSport har lokaler over svømmehallen i Hammel Idrætscenter, hvor der spilles fast ugens fire første dage, mens fredag er forbeholdt hyggearrangementer og diverse events.

Publiceret 05 July 2018 08:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf