Hele fem gange har Flemming Jensen løbet Berlin Maraton. Foto: Hanne Bliksted

Hele fem gange har Flemming Jensen løbet Berlin Maraton. Foto: Hanne Bliksted

Han har taget Berlin Maraton fem gange

Flemming Jensen har været med i Løb & Motion fra starten i 1990

Af
Hanne Bliksted

HGF i 100 år De fleste ved hvem 'Flemming fra løbeklubben' er, og hvis man ikke ved det, så kan man kende ham på hestehalen, for selv om han nu er fyldt 69 år og dermed for længst er blevet pensionist, så sætter han sit hår, som han vil.

Flemming Jensen løb med fra starten, da Hammel GF blev udvidet med løbeklubben Løb & Motion i 1990.

Klubben blev ikke spået lang levetid, men nu 28 år efter lever klubben i bedste velgående.

Foruden de ugentlige løbeture i små og større grupper er årets højdepunkt Frijsenborgløbet, som efter en del flytten rundt i kalenderen nu markerer en festlig start på Hammel Hestemarked den første weekend i september.

Løbeklubben har gennem en del år tilbudt løbeskole, så nye mennesker kunne lære at løbe.

Flemming Jensen var løbetræner i fem-seks år, og han har mange gode oplevelser fra klubben både som frivillig og som menigt medlem.

Bustur til Berlin

Når han bliver bedt om at fortælle den bedste oplevelse, så bliver det over en fem-årig periode, nemlig de fem gange hvor han deltog i Berlin Maraton.

”Første gang var i 1996, og vi var 10-12 stykker med fra Løb & Motion. Vi kørte i bus sammen med løbere fra Århus 1900 og fra Horsens, og vi var 40-50 personer i bussen. De to første gange sov vi på et gasthaus, hvor der kun var køjesenge. Siden flyttede vi til et hotel i en sidegade til Kurfürstendam,” fortæller han.

”Det var en helt speciel følelse at være en gruppe afsted til Berlin Maraton. Vi kørte fra Hammel lørdag, og når vi havde løbet om søndagen, gik vi ud og spiste om aftenen, hvor vi var stolte - ikke kun af os selv men stolte på hinandens vegne over at have gennemført løbet. Og turen sluttede altid ved Hammel GFs klubhus, hvor vi sagde farvel til hinanden,” fortæller han.

”Det blev til i alt fem gange Berlin Maraton, og det er noget helt særligt at løbe på 17. juni Strasse, forbi Sejrssøjlen (Siegessäule), og forbi Brandenburger Tor ind i det gamle Østtyskland. Der er så meget historie i Berlin, og for mig er det Europas hovedstad. Der er gennem tidens løb sket så mange modbydelige ting i Østberlin, men heldigvis er det vendt til det bedre, ” siger Flemming Jensen.

Løb på Honolulu

Han var i mange år portør ved Århus Amtssygehus, og når han trænede til maraton, løb han de 25 km på arbejde.

Han voksede op i Odense og har løbet H.C. Andersen Maraton i barndomsbyen to gange, ligesom han har løbet et enkelt maraton på Honolulu – i øvrigt som den eneste fra Løb & Motion.

Som i andre foreninger går medlemstallet også i Løb & Motion op og ned, og det ærgrer Flemming Jensen, at det er svært at få fat i de unge.

Flemming Jensen har løbet 20 maratoner, det sidste var i 2013.

Og det bliver ikke til flere. Efter at han blev ramt af en blodprop i hjernen i september 2017 er han stadig forsigtig med at løbe, men han er dog her knap ti måneder efter nået op på fem km og synes stadig løb er en dejlig motionsform.

Serie om Hammel GF

    Hammel GF kan fejre 100 års jubilæum, derfor bringer Lokalavisen Favrskov en artikelserie med en person fra hver af de 11 afdelinger, som fortæller om sin bedste oplevelse i Hammel GF.

    Fra HGF til stjerne. Serien omfatter også interviews med idrætsfolk, som har formået at komme videre ud i verden fra Hammel GF.

Publiceret 08 July 2018 08:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.