Kirsten og Hilbert Hansen fejrer krondiamantbryllup i fin stil. Foto: Michael Wulff

Kirsten og Hilbert Hansen fejrer krondiamantbryllup i fin stil. Foto: Michael Wulff

Krondiamantbryllup: Kirsten og Hilbert Hansen, Hadsten

90-årige Hilbert har overtaget Kirstens cykel

Af
Michael Wulff

HADSTEN De har kendt hinanden længere end de fleste. For i 1938 kom den syv-årige Kirsten i Voldum Skole, hvor den tre år ældre Hilbert var godt i gang.

”Men det var først i Nielstrup Forsamlingshus, at vi blev venner,” siger Kirsten Hansen, der midt i juli kan fejre sit krondiamantbryllup – 65 år - med Hilbert.

”Ja, jeg var da også i tvivl om jeg skulle tage ham med sådan et navn.”

Men det gjorde Kirsten, for Hilbert bød hende op til dans, ”og det ville jeg jo også gerne.”

Omgivet af vennerne

Vi mødes denne formiddag hos genboerne Inge og Svend Sørensen, som har inviteret på frokost, i Lilleåparken. Her har Kirsten og Hilbert boet de sidste 20 år.

”Og vi har så mange venner rundt om os. Vi er så glade for at bo her.”

De blev gift i 1953, Hilbert var formand hos en entreprenør i Hadsten, Kirsten hjalp svigerforældrene på gården med grisene.

Parret fik en datter, som igen har skænket dem to børnebørn, der igen har sat fire oldebørn til verden. Alle bor i Hadsten-området.

”Ja, min svigersøn fik bilen for et par år siden, da mit syn svigtede lidt. Men han kommer og henter os, når vi skal et eller andet,” fortæller Hilbert, der fortsat cykler.

Det har Kirsten opdaget:

”Han sagde til mig, at jeg ikke skulle cykle mere. Nu har han taget min cykel,” siger hun.

”Jeg cykler ned gennem engen, når jeg skal hente gær og mælk i byen,” kommer det fra Hilbert.

Inge Sørensen kommer ind fra terrassen med lidt koldt at drikke.

”Giv den unge mand et glas også,” siger Kirsten og peger på mig.

Humøret er højt, men borgmesterens sekretær har også lige ringet og aftalt, at borgmesteren kommer forbi en af dagene.

Publiceret 08 July 2018 16:00

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp