Kirsten og Hilbert Hansen fejrer krondiamantbryllup i fin stil. Foto: Michael Wulff

Kirsten og Hilbert Hansen fejrer krondiamantbryllup i fin stil. Foto: Michael Wulff

Krondiamantbryllup: Kirsten og Hilbert Hansen, Hadsten

90-årige Hilbert har overtaget Kirstens cykel

Af
Michael Wulff

HADSTEN De har kendt hinanden længere end de fleste. For i 1938 kom den syv-årige Kirsten i Voldum Skole, hvor den tre år ældre Hilbert var godt i gang.

”Men det var først i Nielstrup Forsamlingshus, at vi blev venner,” siger Kirsten Hansen, der midt i juli kan fejre sit krondiamantbryllup – 65 år - med Hilbert.

”Ja, jeg var da også i tvivl om jeg skulle tage ham med sådan et navn.”

Men det gjorde Kirsten, for Hilbert bød hende op til dans, ”og det ville jeg jo også gerne.”

Omgivet af vennerne

Vi mødes denne formiddag hos genboerne Inge og Svend Sørensen, som har inviteret på frokost, i Lilleåparken. Her har Kirsten og Hilbert boet de sidste 20 år.

”Og vi har så mange venner rundt om os. Vi er så glade for at bo her.”

De blev gift i 1953, Hilbert var formand hos en entreprenør i Hadsten, Kirsten hjalp svigerforældrene på gården med grisene.

Parret fik en datter, som igen har skænket dem to børnebørn, der igen har sat fire oldebørn til verden. Alle bor i Hadsten-området.

”Ja, min svigersøn fik bilen for et par år siden, da mit syn svigtede lidt. Men han kommer og henter os, når vi skal et eller andet,” fortæller Hilbert, der fortsat cykler.

Det har Kirsten opdaget:

”Han sagde til mig, at jeg ikke skulle cykle mere. Nu har han taget min cykel,” siger hun.

”Jeg cykler ned gennem engen, når jeg skal hente gær og mælk i byen,” kommer det fra Hilbert.

Inge Sørensen kommer ind fra terrassen med lidt koldt at drikke.

”Giv den unge mand et glas også,” siger Kirsten og peger på mig.

Humøret er højt, men borgmesterens sekretær har også lige ringet og aftalt, at borgmesteren kommer forbi en af dagene.

Publiceret 08 July 2018 16:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf