Emma Laursen er med, når ungdomslandsholdet for U18 hold spiller VM turnering i Polen i august.

Emma Laursen er med, når ungdomslandsholdet for U18 hold spiller VM turnering i Polen i august.

Hammel GF sendte håndboldpige videre

Emma Laursen spiller på Danmarks U18 ungdomslandshold til VM i Polen

Af
Hanne Bliksted

Fra HGF til stjerne Denne sommer er tætpakket med håndbold for den 18-årige Emma Laursen fra Hammel. Hun er udtaget til VM ungdomslandsholdet for U18 hold, men først er der træningslejre i Rumænien og Sverige, før VM spilles i Polen i august.

At hun er kommet så langt, kan hun blandt andet takke Hammel GF for. Her startede hun med at spille håndbold som seks-årig,

”Hammel GF er min barndomsklub, det er der, jeg har lært at spille håndbold. Men det bedste er, at klubben havde mod til at sige til mig, at jeg skulle videre, hvis jeg skulle udvikle mig. Mange klubber holder på deres gode spillere, så de ikke får chancen for at udvikle sig, men jeg fik skubbet, og det er jeg rigtig glad for,” siger Emma Laursen.

Fra tryg til karriere

”Jeg var ked af at forlade HGF og de trygge rammer, som var i klubben, men hvis jeg ikke havde gjort det, så var jeg ikke kommet med til hverken OL eller VM,” tilføjer hun.

Fra Hammel kom Emma Laursen som U16 spiller til SK Aarhus i sommeren 2015, og siden april 2017 har hun spillet på U18 ligaholdet i Silkeborg-Voel samt trænet sammen med og spillet enkelte kampe for senior ligaholdet. Hun har netop underskrevet en tre-årig kontrakt med Silkeborg-Voel frem til 2021.

Det er anden gang at hun skal repræsentere Danmark i en stor turnering, idet hun i 2017 var med på ungdomslandsholdet, som vandt bronze ved OL for Ungdom. Hun har afsluttet de første to år på Silkeborg Gymnasium, hvor hun går på den fire-årige Team Danmark linje.

Serie om Hammel GF

    I anledning af, at Hammel GF kan fejre 100 års jubilæum, bringer Lokalavisen Favrskov en artikelserie, hvor en person fra hver af de 11 afdelinger fortæller om sin bedste oplevelse i Hammel GF.

    Fra HGF til stjerne. Serien omfatter også interviews med idrætsfolk, som har formået at komme videre ud i verden fra Hammel GF.

Publiceret 09 July 2018 08:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf