"Det her har kun kunne lade sig gøre takket være de mange frivillige og særligt de aktive pensionister i landsbyen," siger koordinator ved Landbyrådet i Vejerslev Annie Nielsen. Pressefoto

Så er der snart mulighed for at møde de nordiske guder

Vejerslev åbner sidst i august en mytologisk park på landsbyens gamle sportsplads

Kender man bare lidt til den nordiske mytologi, så genkender man straks Odin med de to ravne, Hugin og Munin, som står klar til at byde velkommen inden for i den mytologiske park Asgård i Vejerslev. Lidt længere inde slænger en livagtig kopi af Midgårdsormen sig foran en bakke, der forestiller Valhal.

Selvom parken ikke er officielt indviet endnu, så har en pensionistbus fra Vejle allerede lagt vejen forbi.

Selvom parken ikke er officielt indviet endnu, så har en pensionistbus fra Vejle allerede lagt vejen forbi.

De mange flotte træskulpturer er lavet af lokale, frivillige. Skiltene ved figurerne fortæller små historier fra den nordiske mytologi og udfordrer børn og barnlige sjæle til at balancere på Midgårdsormen, blæse i Gjallarhornet ligesom Heimdal, krybe ind i Skrymers vante og skyde til måls efter Balder. Det handler om at røre ved, kravle på og selv være med i historien.

Overnat i Asgård

Bagest i parken ligger et solidt madpakkehus i træ. Her er der god plads til at holde frokostpause i læ for enten sol eller regn og samtidig blive klogere på Vejerslev og vikingerne. For landsbyen gemmer på en lang og spændende historie som centrum for en magtfuld elite i den tidlige vikingetid.

Der har været fælles arbejdsdage, hvor der er blevet plantet og malet.

Der har været fælles arbejdsdage, hvor der er blevet plantet og malet.

Informationstavler i huset fortæller også om gamle, danske træsorter og nordiske planter. Med støtte fra Hedeselskabet har HedeDanmark a/s rådgivet om beplantning og formidling.

Madpakkehuset er indrettet med en hems, hvor man kan booke overnatning præcis som i et shelter. Da parken ligger på landsbyens gamle sportsplads, er her også toilet- og badefaciliteter. Overnatning og udlån af grej fra grejbiksen som fx vandlup, net m.m. er det eneste, der koster noget.

Midgårdsormen.

Midgårdsormen.

    Den mytologiske park Asgård i Vejerslev bliver indviet lørdag 25. august 2018. Kl 14.00 vil der være tale og navngivning ved borgmester Nils Borring efterfulgt af taler af sponsorerne. I løbet af dagen vil der være vikingemusik, vikingekamp og fitness for vikinger. Om aftenen er der helstegt pattegris på rigtig vikingemanér. Alle er velkomne.

    Parken er blevet til med hjælp fra de lokale, frivillige og støtte fra Favrskov Kommune, Favrskov Landsbyråd, Friluftsrådet og Hedeselskabet.

Publiceret 11 July 2018 07:30

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf