"Det her har kun kunne lade sig gøre takket være de mange frivillige og særligt de aktive pensionister i landsbyen," siger koordinator ved Landbyrådet i Vejerslev Annie Nielsen. Pressefoto

Så er der snart mulighed for at møde de nordiske guder

Vejerslev åbner sidst i august en mytologisk park på landsbyens gamle sportsplads

Kender man bare lidt til den nordiske mytologi, så genkender man straks Odin med de to ravne, Hugin og Munin, som står klar til at byde velkommen inden for i den mytologiske park Asgård i Vejerslev. Lidt længere inde slænger en livagtig kopi af Midgårdsormen sig foran en bakke, der forestiller Valhal.

Selvom parken ikke er officielt indviet endnu, så har en pensionistbus fra Vejle allerede lagt vejen forbi.

Selvom parken ikke er officielt indviet endnu, så har en pensionistbus fra Vejle allerede lagt vejen forbi.

De mange flotte træskulpturer er lavet af lokale, frivillige. Skiltene ved figurerne fortæller små historier fra den nordiske mytologi og udfordrer børn og barnlige sjæle til at balancere på Midgårdsormen, blæse i Gjallarhornet ligesom Heimdal, krybe ind i Skrymers vante og skyde til måls efter Balder. Det handler om at røre ved, kravle på og selv være med i historien.

Overnat i Asgård

Bagest i parken ligger et solidt madpakkehus i træ. Her er der god plads til at holde frokostpause i læ for enten sol eller regn og samtidig blive klogere på Vejerslev og vikingerne. For landsbyen gemmer på en lang og spændende historie som centrum for en magtfuld elite i den tidlige vikingetid.

Der har været fælles arbejdsdage, hvor der er blevet plantet og malet.

Der har været fælles arbejdsdage, hvor der er blevet plantet og malet.

Informationstavler i huset fortæller også om gamle, danske træsorter og nordiske planter. Med støtte fra Hedeselskabet har HedeDanmark a/s rådgivet om beplantning og formidling.

Madpakkehuset er indrettet med en hems, hvor man kan booke overnatning præcis som i et shelter. Da parken ligger på landsbyens gamle sportsplads, er her også toilet- og badefaciliteter. Overnatning og udlån af grej fra grejbiksen som fx vandlup, net m.m. er det eneste, der koster noget.

Midgårdsormen.

Midgårdsormen.

    Den mytologiske park Asgård i Vejerslev bliver indviet lørdag 25. august 2018. Kl 14.00 vil der være tale og navngivning ved borgmester Nils Borring efterfulgt af taler af sponsorerne. I løbet af dagen vil der være vikingemusik, vikingekamp og fitness for vikinger. Om aftenen er der helstegt pattegris på rigtig vikingemanér. Alle er velkomne.

    Parken er blevet til med hjælp fra de lokale, frivillige og støtte fra Favrskov Kommune, Favrskov Landsbyråd, Friluftsrådet og Hedeselskabet.

Publiceret 11 July 2018 07:30

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp