Kasper Krüger valgte den lokale XL-BYG i Thorsø, hvor han fik mulighed for at videreuddanne sig. Pressefoto

Kasper Krüger valgte den lokale XL-BYG i Thorsø, hvor han fik mulighed for at videreuddanne sig. Pressefoto

Kædeforretninger får de fleste faglærte talenter

Store butikskæder ansætter størstedelen af de stadig færre faglærte talenter, lyder det fra fagskoler

Uddannelse De store kædevirksomheder har sat alle sejl til i kampen om de dygtigste unge faglærte, som der bliver stadig færre af. 27-årige Kasper Krüger afsluttede for to år siden sin uddannelse som salgsassistent ved XL-BYG i Thorsø. Han valgte at takke ja til et tilbud om fastansættelse, da XL-BYG gav ham mulighed for at læse videre som nyuddannet.

"Hvis hele diskursen i samfundet går på mere og mere uddannelse, så er det vigtigt for mig, at jeg ikke bliver parkeret på et sidespor, bare fordi jeg er faglært og har gået på en erhvervsuddannelse. Jeg er klar over, det er en investering i mig som medarbejder, men det er også min klare oplevelse, at jeg er blevet bedre til mit arbejde med de mange nye redskaber, jeg har erhvervet mig. Og når virksomheden investerer i dig som medarbejder, så giver man også meget gerne efter bedste evne en god indsats retur," siger Kasper Krüger, der foreløbigt har taget to akademifag.

Dobbelt så mange

Kasper Krüger fra XL-BYG i Thorsø er langt fra et særtilfælde. På landets to fagskoler, Business College Syd og Handelsfagskolen i Odder, der tilsammen uddanner tæt ved 7.000 unge om året indenfor kontor, handel og detail, oplever de en markant stigende interesse fra kæderne. Mere præcist rekrutterer kæderne i dag syv ud af ti faglærte elever efter endt praktik, hvilket svarer til en fordobling på tre år.

"Kæderne har fået øjnene op for, at manglen på faglært arbejdskraft kun bliver værre i de kommende år, så de har skruet op for maskineriet og sætter mange ressourcer af til at udvikle de unge mennesker, der starter som elever hos dem. Det er naturligvis attraktivt for vores elever, der efter praktikken i høj grad gerne vil blive på en arbejdsplads, som har vist interesse i dem fra dag ét," siger teamkoordinator og underviser Claus Christensen fra Handelsfagskolen i Odder.

Kapp

Publiceret 12 July 2018 08:24