Favrskov Brydeklub startede i 1982 som Voldby Brydeklub, klubben var i mange år i den gamle skole i Voldby. Privatfoto

Favrskov Brydeklub startede i 1982 som Voldby Brydeklub, klubben var i mange år i den gamle skole i Voldby. Privatfoto

HGF i 100 år: Brydeklubben er nu en del af HGF-familien

Brydeformand Merete Andersen drømmer om et kampsportscenter

Af
Hanne Bliksted

HGF i 100 år Favrskov Brydeklub er med sine 12 medlemmer den absolut mindste afdeling i Hammel GF. Og den er også en af de yngste i HGF-familien, idet den først fra årsskiftet 2017/18 blev en del af Hammel GF.

Favrskov Brydeklub eller Voldby Brydeklub, som klubben hed, indtil den for et par år siden forlod gymnastiksalen i den gamle skole i Voldby og flyttede til Hammel Idrætscenter, startede i 1982. Klubben er nærmest synonym med Merete Andersen, som har været aktiv siden klubbens start, de seneste 21 år som formand.

God modtagelse

Hun glæder sig over en god modtagelse i både Hammel Idrætscenter og i HGF.

”Det kræver en del tilvænning at skulle være en del af en stor ’familie’ efter, at man har klaret sig selv i mange år. Men vi er blevet taget godt imod i idrætscentret, og vi var også glade for at være en del af hjælperteamet ved Juni Rock 2018,” siger Merete Andersen, da hun skal fortælle om sin bedste oplevelse med Hammel GF.

Trods klubbens korte tid i HIC har den allerede flyttet et par gange. Først var bryderne i lokalerne over svømmehallen, men da disse lokaler skulle bruges til e-Sport, rykkede brydeklubben ned til et hjørne i Arenaen. Efter sommerferien 2018 rykker klubben igen nu til en af flexsalene ved siden af mødelokalet på 1. sal. Disse lokaler er gratis, og det er vigtigt for klubben som med kun 12 medlemmer ikke har så mange penge.

Voldby Brydeklub var fra starten en del af Voldby Gymnastikforening, VGF, men blev selvstændig efter en del uro omkring et træningscenter, som bryderne var med til at finansiere.

Danmarksmestre

Merete Andersen og hendes nu afdøde mand Bendix Andersen var meget aktive i brydeklubben helt fra starten, i en del år var han både træner og formand.

Deres to sønner var i mange år med i brydeklubben, og den yngste søn Brian, som nu er 42 år, nåede at blive Danmarksmester hele seks gange. Klubben havde også piger, der gjorde det godt, blandt andet Louise Gade Jensen, som blev Danmarksmester hele syv gange.

Brydeklubbens flytning til Hammel har givet nye medlemmer, men Merete Andersen har også måttet sande, at man ikke er så trofast i en større by som Hammel, som hun oplevede det i Voldby, hvor medlemmerne mødte op til træning også i perioder, hvor det ikke gik så godt.

Hendes største ønske på brydeklubbens vegne er at få etableret et kampsportscenter i Favrskov, hvor der ville være optimale forhold for brydning, karate og de øvrige kampsportsklubber i kommunen.

Serie om Hammel GF

    Hammel GF kan fejre 100 års jubilæum, derfor bringer Lokalavisen Favrskov en artikelserie med en person fra hver af de 11 afdelinger, som fortæller om sin bedste oplevelse i Hammel GF.

    Fra HGF til stjerne. Serien omfatter også interviews med idrætsfolk, som har formået at komme videre ud i verden fra Hammel GF.

Publiceret 15 July 2018 08:00