Magnus Eriksen har prøvet mange sportsgrene, før han startede på karate. Foto: Anna Sofie Jensen.

Magnus Eriksen har prøvet mange sportsgrene, før han startede på karate. Foto: Anna Sofie Jensen.

Magnus går efter det sorte bælte

11-årige Magnus Eriksen har gået til karate i tre et halvt år

Af
Hanne Bliksted

HGF 100 år "Jeg går efter det sorte bælte.” Sådan lyder det fra Magnus Eriksen fra Thorsø. Selv om han kun er 11 år, har han allerede gået til karate i tre et halvt år. Og hans plan er at få det sorte bælte, som man dog skal være 18 år for at få.

Trods sin unge alder var det et velovervejet valg, da Magnus startede til karate før han fyldte otte år.

”Jeg har prøvet svømning, fodbold, håndbold, gymnastik og dykning, men det var ikke noget for mig. Så prøvede jeg karate, og det kendte jeg lidt til, fordi min far Henrik Eriksen er træner der,” fortæller han.

Magnus går meget op i sin sport og fik i juni 2018 det første af tre brune bælter.

”Karate er fedt, fordi det er en kampsport. Det bedste ved karate er kata, når man skal stå foran de andre og vise tekniske øvelser,” siger Magnus Eriksen.

Han træner to gange om ugen i Hammel Idrætscenter, hvor han er blandt de ca. ti børn i gruppen af øvede. De ca. 30 børn og unge mellem otte og 18 år er delt op i øvede, letøvede og nybegyndere.

Serie om Hammel GF

    I anledning af, at Hammel GF kan fejre 100 års jubilæum, bringer Lokalavisen Favrskov en artikelserie, hvor en person fra hver af de 11 afdelinger fortæller om sin bedste oplevelse i Hammel GF.

    Fra HGF til stjerne. Serien omfatter også interviews med idrætsfolk, som har formået at komme videre ud i verden fra Hammel GF.

Publiceret 22 July 2018 08:00