Susanne Kalmar har fulgt Diana Cuni, solist ved Det Kgl. Teater, en dag på teateret med sit kamera. Disse fotos er i dag grundlag for kunstnerens balletmalerier og tegninger.

Susanne Kalmar har fulgt Diana Cuni, solist ved Det Kgl. Teater, en dag på teateret med sit kamera. Disse fotos er i dag grundlag for kunstnerens balletmalerier og tegninger.

Hammel-kunstner udstiller i Ulstruphallen

udstilling Ulstruphallens kunstudvalg præsenterer i august og september udstilling med malerier og tegninger af Susanne Kalmar fra Svenstrup ved Hammel.

Susanne Kalmar debuterede som billedkunstner i 2004 med 'Nøgne, bornholmske kvinder…' og fik stor eksponering i både bornholmske – og landsdækkende medier. Siden er det blevet til adskillige udstillinger i virksomheder, gallerier og kunstforeninger samt deltagelse på kunstmesser.

Om sin kunst siger hun bl.a. selv i en pressemeddelelse:

” Efterhånden er det blevet mere farverigt og jeg arbejder nu mest med malerier i ballet og dans – den serie der kaldes ”Stankelben” – og dyr. Tegningerne i dag er primært af balletdansere eller dyr. Det sidste inspireret af, at være flyttet til det jyske, hvor jeg går rundt med mit kamera og 'fanger' dyrene i deres rette element og bruger fotos til inspiration."

På Bornholm slog Susanne Kalmar igennem som Susanne Sarup. Nu bor hun som omtalt i Hammel med sin mand og hedder Kalmar.

Udstillingen kan ses i august - september i Ulstruphallens åbningstider.

gs

Publiceret 12 August 2018 08:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf