TV:

Sunna fik modet af kendt musiker

Togtur førte Sunna Gudlaugsdottir tættere på drømmen om at udgive egen musik

Af
Kian Johansen

Voldum Stewardessen på 26 smiler og kniber øjnene beslutsomt sammen, mens hun fortæller om sin drøm.

Den islandske singersongwriter fra Voldum vil udgive sin egen musik.

Derfor bruger hun masser af tid på at rejse penge via crowdfunding på nettet. Og det kræver, at man står selvsikkert frem og viser hvad man kan, og selvfølgelig lukker ørerne for alle dem, der ikke tror på én.

Se Sunnas Crowfunding-side her

Sunna Gudlaugsdottir kalder musikken for folksie-pop, eller indie-pop.

Bare spille musik

"Der er tidspunkter, hvor jeg selvfølgelig tvivler på det, men jeg ved bare, at jeg skal gøre forsøget. Jeg vil leve af at spille musik, og måske bliver jeg aldrig en stjerne eller særligt kendt. Det gør ikke noget, bare jeg spiller musik," lyder det selvsikkert og helt uden at anerkende janteloven.

Den kender hun ikke til som islænding, smiler hun.

"På Island gælder det om at arbejde og tjene penge. Stort hus, mange rejser og flotte ting. Hvis du ikke kan arbejde, er du svag," fortæller hun.

Men den islandske mentalitet betyder også, at hun ved, at man skal kæmpe for sin drøm.

Hun flyttede med forældrene til Danmark som 13-årig. Hun tog gymnasiet på Grenaa Gymnasium, inden hun flyttede tilbage til Island som 19-årig.

Hun har boet i Voldum siden november 2017 med den islandske kæreste. Huset er ved at blive gennemrenoveret.

"Vi valgte Voldum fordi den ligger tæt på Århus, men ude i naturen og så har den alt: hal, fitnesscenter og købmand og byen er aktiv."

Hun har valgt at blive stewardesse fordi man ikke arbejder så meget om vinteren. Så er der tid til musikken, huset og kæresten.

Sange om kærlighed

"Jeg har altid sunget, både i kor og sidste år gav jeg koncert på Island med en af de bedste musikere på Island, det var første gang jeg sang mine egne sange for andre."

Sangene handler om alt fra kærlighed, angsten for at miste, flygtninge og kvinderettigheder.

Ring til produceren

Især én oplevelse viser Sunna, at drømmen ikke er uopnåelig.

Hun var på vej hjem i toget efter at have taget svømmeprøver. Et led i uddannelsen som stewardesse.

En mand har taget hendes reserverede plads. Han siger, han har ondt i ryggen og hun tager hans plads i stedet. Det er ok. Hun falder i snak med konen, der sidder overfor.

"Det er det sædvanlige indgangsspørgsmål, da hun finder ud af, at jeg er islandsk," fortæller hun.

Islandske efternavne er ofte faderens fornavn og det lyder spørgsmålet på.

Et stykke tid inde i samtalen finder hun ud af, hvem hun sidder sammen med.

"Kender du Lars Lilholt Band?".

"Ja selvfølgelig," svarer jeg. Og det er så Lars Lilholt jeg sidder ved siden af."

Han får lov til at høre hendes musik og siger med det samme: "Giv hende nummeret på min producer."

"Jeg blev helt vildt glad og stolt over, at Lars Lilholt syntes min musik var spændende," lyder det optimistisk fra Sunna.

Koncert i Nielstrup

30. august spiller hun koncert med sit band, 'Sunna' i Nielstrup Forsamlingshus.

"Jeg ringede bare og spurgte om vi måtte optræde."

'Vi' er Sunna Gudlaugsdottir som guitarist og forsanger, Charlotte Arndt fra Hammel på guitar og Arnar Adalsteinsson fra hendes barndomsby Trige på trommer.

Link til Sunna's facebook-side

Publiceret 13 August 2018 15:54

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf