Der er stadig afbrændingsforbud i Favrskov. Biledet er fra en markbrand ved Vester Velling i juli. Arkivfoto: Kian Johansen

Der er stadig afbrændingsforbud i Favrskov. Biledet er fra en markbrand ved Vester Velling i juli. Arkivfoto: Kian Johansen

Favrskov fortsat ramt af afbrændingsforbud

Risikoen for markbrande stadig stor i Favrskov, Randers og på Djursland

Af
Kian Johansen

Mens resten af Jylland seneest i løbet af i dag, tirsdag har fået ophævet afbrændingsforbuddet, så har Beredskab og Sikkerhed i Randers, Favrskov og på Djursland stadig afbrændingsforbud, fortæller beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

"Der er stadig knastørt i skovbunden og på markerne. Tørkeindekset ligger på mellem 6 og 8 i vores fire kommuner, og det skal under 5, før vi afblæser afbrændingsforbudddet," forklarer beredskabsdirektøren, der vil melde ud igen på fredag.

Se: TV og fotos: Ballepresser gik i brand

"Vi kører stadigvæk til to-tre markbrande om dagen og i dag kæmper vi med efterslukningen af en gårdbrand ved Fausing. I vores område har vi gigantiske knastørre skovarealer ved Frijsenborg og på Djursland, så selv om andre ophæver forbuddet, så følger vi ikke bare efter, fordi man ophæver andre steder."

Han pointerer, at man gerne må bruge grillen på brandsikkert underlag og tilpas langt væk fra brandbare materialer, men afbrændingsforbuddet er møntet på ild i det fri, og hvor det er yderst brandfarligt.

Se hvordan afbrændningsforbuddet tolkes

Se hvor der stadig er afbrændingsforbud i Danmark

Publiceret 14 August 2018 12:40