Der er stadig afbrændingsforbud i Favrskov. Biledet er fra en markbrand ved Vester Velling i juli. Arkivfoto: Kian Johansen

Der er stadig afbrændingsforbud i Favrskov. Biledet er fra en markbrand ved Vester Velling i juli. Arkivfoto: Kian Johansen

Favrskov fortsat ramt af afbrændingsforbud

Risikoen for markbrande stadig stor i Favrskov, Randers og på Djursland

Af
Kian Johansen

Mens resten af Jylland seneest i løbet af i dag, tirsdag har fået ophævet afbrændingsforbuddet, så har Beredskab og Sikkerhed i Randers, Favrskov og på Djursland stadig afbrændingsforbud, fortæller beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

"Der er stadig knastørt i skovbunden og på markerne. Tørkeindekset ligger på mellem 6 og 8 i vores fire kommuner, og det skal under 5, før vi afblæser afbrændingsforbudddet," forklarer beredskabsdirektøren, der vil melde ud igen på fredag.

Se: TV og fotos: Ballepresser gik i brand

"Vi kører stadigvæk til to-tre markbrande om dagen og i dag kæmper vi med efterslukningen af en gårdbrand ved Fausing. I vores område har vi gigantiske knastørre skovarealer ved Frijsenborg og på Djursland, så selv om andre ophæver forbuddet, så følger vi ikke bare efter, fordi man ophæver andre steder."

Han pointerer, at man gerne må bruge grillen på brandsikkert underlag og tilpas langt væk fra brandbare materialer, men afbrændingsforbuddet er møntet på ild i det fri, og hvor det er yderst brandfarligt.

Se hvordan afbrændningsforbuddet tolkes

Se hvor der stadig er afbrændingsforbud i Danmark

Publiceret 14 August 2018 12:40

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf