I juli var 55 musikere fra Hinnerup Garden i Italien. Her spillede de flere koncerter. Privatfoto

I juli var 55 musikere fra Hinnerup Garden i Italien. Her spillede de flere koncerter. Privatfoto

Hinnerup Garden begejstrede i Italien

Kultur Hinnerup Garden fik en begejstret modtagelse i Italien.

I første uge af juli oplevede 55 musikere fra Hinnerup Garden en meget hjertelig og anerkendende modtagelse, da de spillede en række koncerter omkring Gardasøen, på deres sommerturné til Italien. Hinnerup Garden oplevede blandt andet, da de spillede ”hvor skal vi sove i nat”, at tilskuerne sang med på italiensk. Sangen er oprindeligt en italiensk sang, der hedder "Sarà perché ti amo".

Til en anden koncert oplevede garden de særlige vejrmæssige forhold, der er i en bjergregion. Efter at have startet koncerten i helt stille vejr, kom der midt under koncerten pludseligt nogle kraftige vindstød, som betød, at noderne hurtigt måtte fæstnes ekstra på nodestativerne for, at garden kunne spille videre. Koncerten foregik på terrassen på et 4-stjernet hotel, og koncerten sluttede med, at flere gæster dansede til musikken. Hoteldirektøren sagde efterfølgende, at han var meget begejstret, og at Hinnerup Garden meget gerne måtte komme og spille en anden gang på hans hoteller.

Kapp

Publiceret 15 August 2018 05:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf