Stig Munch fra Horsens har været indlagt i syv uger. Han tog klipningen af båndet i højt humør. Foto: Kian Johansen

Stig Munch fra Horsens har været indlagt i syv uger. Han tog klipningen af båndet i højt humør. Foto: Kian Johansen

FOTOS:

Glashus giver et pusterum

Patienter og pårørende fra Hammel Neurocenter fik et pusterum - i et glashus

Af
Kian Johansen

Hammel Glæden var stor, da omkring 50 patienter, plejepersonale, ledere, frivillige, samt repræsentanter fra Juliana drivhuse og Lions Club Hadsten mødtes onsdag for at indvie et nyt tilflugtssted for alle dem, der opholder sig på Hammel Neurocenter.

Mette Svane, ledende ergoterapeut, fortalte om alle de frivillige der havde lagt timer i at få drivhuset - eller orangeriet, som man vælger at kalde det - samlet helt færdigt.

Pengene fik Hammel Neurocenter for et år siden, efter det forrige Lilleåmarked, hvor Lions Club Hadsten som vanligt delte midler ud.

"Vi fik et godt tilbud fra Juliana (drivhusfirma, red.) og valgte så at bygge det, så det stod klar til sensommeren," forklarede Mette Svane, der glædede sig over, at de pårørende og de indlagte med hjerneskader nu kan få et frirum og kigge på havens forandring gennem årstiderne.

Rødt bånd klippet

Det blev Stig Munch fra Horsens, der havde været indlagt i syv uger og i tydelig bedring, der fik lov til at klippe det røde bånd. Det gjorde han med et kæmpe smil.

I talen fremhævede Mette Svane især Tony Bøgholm fra Hammel, der sammen med en ung mand, Frederik havde lagt utallige timer i projektet.

"Jeg kunne se ham fra mit kontorvindue, hvordan han gik med manualen i flere timer og fik samlet drivhuset, og jeg ved fra Julianas folk, at det ikke er helt nemt," fortalte hun de glade givere, samt patienterne.

Publiceret 16 August 2018 09:29

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf