Kim Kofod Hansen skal stå i spidsen for hele Regional Udvikling i Region Midtjylland efter besparelserne. Foto: Region Midtjylland

Kim Kofod Hansen skal stå i spidsen for hele Regional Udvikling i Region Midtjylland efter besparelserne. Foto: Region Midtjylland

Regionen skal udvikle med 20 færre ansatte

besparelser Et politisk forlig om erhvervsfremme mellem Regeringen og Dansk Folkeparti i maj betyder, at regionerne fra 1. januar 2019 er frataget arbejdet med indsatser for erhvervsfremme og turisme.

Region Midtjylland skal derfor spare 123,7 mio. kroner årligt ud af et samlet budget på 651 mio. kroner til regional udvikling.

"Vi kommer desværre ikke udenom at skulle afskedige omkring 20 medarbejdere. Vi slanker også afdelingen organisatorisk fra seks til fire kontorområder og kontorchefer - og til én vicedirektør for hele afdelingen," udtaler regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen i en pressemeddelelse.

52-årige Kim Kofod Hansen fortsætter som udviklingsdirektør for den samlede afdeling.

Regionen skal fortsat løse opgaver i forhold til for eksempel kollektiv trafik og mobilitet, miljø, jordforurening, kultur, uddannelse og sundhedsinnovation.

Medarbejderne i Regional Udvikling får i løbet af de kommende uger svar på, hvor i organisationen de placeres, og hvem der skal afskediges.

jesl

Publiceret 17 August 2018 08:00