Irene Søgaard har keramikværksted og udstilling på Hvorslevgaard med naturen som en vigtig inspirationskilde - her et fad med glas. Pressefoto

Irene Søgaard har keramikværksted og udstilling på Hvorslevgaard med naturen som en vigtig inspirationskilde - her et fad med glas. Pressefoto

Ulstrup-keramiker åbner værksteds-dørene

arrangement Som en del af Åbne Atelierdøres 25 års jubilæums deltager keramiker Irene Søgaard fra Hvorslevgaard ved Ulstrup.

Man er velkommen 25. og 26. august kl.10-17 til en forfriskning, kunstsnak og for at høre om Hvorslevgaard-fundet. Mosegaards Museum har på Hvorslevgaards marker i 2017 udgravet en gammel brønd, hvor der i omgivelserne er fundet guldsmykker.

Det er 11.gang, Irene Søgaard er med ved Åbne Atelierdøre, og hun deltager også i fællesudstillingen på Jysk Musikteater og ved Montmartre på skoletorvet i Silkeborg fredag 24. aug. kl. 13-16.30.

Irene Søgaard, har keramikværksted og udstilling på Hvorslevgaard som ligger tæt op af skoven. Derfor er naturen en vigtig inspirationskilde.

Dekorerer med glasaffald

For tiden arbejdes med kollager, hvor lærred, keramik og grene indgår, desuden eksperimenteres der med glasaffald til dekorering på smykker og fade.

Irene Søgaard fremstiller både rakukeramik og stentøj, og hvis vejret tillader, er der rakubrænding i haven.

jesl

Publiceret 17 August 2018 06:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf