FOTOS:

InSide fik fødselsdagskage

Kulturhusets 20 års fødselsdag blev fejret hele dagen. Allerførst med kagekonkurrence

Af
Kian Johansen

Hammel Ansigtsudtrykket var ikke til at tage fejl af i InSide torsdag formiddag.

Måbende af glæde og overraskelse fra Marie Strathe fra Hammel, der vandt kagekonkurrencen.

Hun vandt foran otte andre lækre kager og fik rosende ord med fra dommer Bettina Dalgas fra InSide & Upstairs og bager Henrik Olsen fra Bagergården i Hinnerup.

"Det havde jeg ikke forventet, lød det fra Marie, der nok er mest kendt i Aktive Kvinder Hammel og for sine havekyndige viden.

"Jeg har delt bundene og lagt dem i en springform med hindbær, fløde, creme og en smule bananskiver og pyntet den med hindbær og flødeskum," forklarede hun glad den kage-spørgende journalist om, hvordan hun havde bagt sin chokoladekage.

"Nej, jeg skal lige synke det," lød det med henvisning til, at hun vandt over så mange andre lækre kage-bagers kager.

Imens gik de godt 70 fremmødte, primært ældre brugere af kulturhuset, lækkersultne ombord i kagerne.

DGI i springform

Mens formiddagen bød på en uformel hyggestund, hvor også tidligere ansatte var inviteret, så var der senere på dagen aktive timer, orkestreret af DGI, der lod fremmødte familier træne sammen, inden aftenen bød på helstegt pattegris og show med optræden af bandet Ekkolys fra Hinnerup med Indierock.

Dagplejen havde pyntet op og billedskolen var i gang med mandala tegninger på fliserne, mens Frijsendal Friskole havde lavet vimpler til huset.

"Det var lige sådan vi havde forestillet os dagen," afslørede Christine Ellebæk Sørensen, fra InSide.

Publiceret 17 August 2018 07:30

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf