De gør klar til at hylde de frivillige. Michael Jensen, medlem af bestyrelsen (til venstre), Marie-Cecilie Friis Broundal (daglig leder af frivilligcentret i Favrskov) og Preben Liljeroth medlem af bestyrelsen (til højre). Foto: Kian Johansen

De gør klar til at hylde de frivillige. Michael Jensen, medlem af bestyrelsen (til venstre), Marie-Cecilie Friis Broundal (daglig leder af frivilligcentret i Favrskov) og Preben Liljeroth medlem af bestyrelsen (til højre). Foto: Kian Johansen

Favrskovs frivillige hyldes i fotoudstilling

Kan ses på 'Frivillig Fredag' 28. september i Sløjfen

FrivilligCenter Favrskov og Favrskov Komune inviterer alle frivillige til at hylde frivilligheden under temaet 'Her er vi seje sammen' på Frivillig Fredag 28. september kl. 16.00-18.30 i Sløjfen i Hadsten.

Frivillig Fredag byder på en omfangsrig fotoudstilling med mere end 50 fotos, der viser Favrskovs frivillige fra mange sider. Alle fotos har temaet 'Her er vi seje sammen'.

Bag fotoudstillingen står frivillige fra FrivilligCenter Favrskov, og efter Frivillig Fredag skal billederne udstilles andre steder i kommunen.

Fotoudstillingen åbner kl. 16 og i løbet af eftermiddagen er der taler, lidt at spise og drikke samt fortællinger fra Favrskovs frivilligliv.

Erstatter Frivillig Træf

FrivilligCenter Favrskov blev stiftet i oktober 2017, og det er dermed første gang, centret står for Frivillig Fredag. Favrskov Kommune har siden 2014 inviteret alle kommunens frivillige til 'Frivillig Træf', men Frivillig Fredag erstatter dette i år.

"Vi mener, det er helt oplagt, at vi påskønner frivilligheden sammen med FrivilligCenter Favrskov. I år er Frivillig Træf afløst af Frivillig Fredag, som er en hyldest til de frivillige og samtidig vores måde at sige tak for deres indsats på. Derudover er dagen oplagt til at mødes på tværs af foreninger og skabe nye netværk," siger borgmester Nils Borring (S) i en pressemeddelelse fra Favrskov Kommune.

Lena Leth Jensen, der er formand for bestyrelsen i FrivilligCenter Favrskov, håber, at mange har lyst til at fejre frivilligheden på dagen:

"Frivillig Fredag er et landsdækkende tiltag, som mange kender i forvejen, og det vil vi gerne bakke op om i FrivilligCenter Favrskov. Vi håber derfor, at mange vil møde op og sætte fokus på frivilligheden sammen," udtaler hun i pressemeddelelsen.

Tilmelding nødvendig

Frivillig Fredag er gratis for alle frivillige, men af hensyn til bestilling af mad og drikke er der tilmelding på tilmeld@frivilligcenterfavrskov.dk senest 17. september. Læs mere om Frivillig Fredag i Favrskov på frivilligcenterfavrskov.dk.

jesl

Publiceret 09 September 2018 06:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf