VIDEO: Tour de Gudenå lagde - også - fra land i Ulstrup

Cirka 75 roere trodsede vejr og vind og mødte frem til den nye start på Dannebrogspladsen i Ulstrup

Af
Michael Wulff

ULSTRUP Sofie fra Aalborg Kajakklub havde udstyret i orden, da hun og hendes ro-fæller mødte frem på Dannerbrogspladsen i Ulstrup lørdag formiddag. Herfra startede 75 af de 600 roere, som deltog i Tour de Gudenå.

"Du skal have en svømmevest på, selvom jeg ikke ser den store fare i Gudenåen," sagde hun og pakkede lige en øse ned i kajakken. Man ved jo aldrig.

Direktør i Dansk Kano & Kajak Forbund Christian Jacobsen fulgte spændt med i starten fra Ulstrup.

"Det er første gang, vi starter her. Og vi har haft fint samarbejde med Favrskov Kommune og glæder os til næste år, hvor vi får lidt mere plads," sagde han og pegede på den del af Dannebrogspladsen, som lige nu er en kæmpe bunke jord.

Her er et stort rekreativt projekt i gang til glæde for fremtidens kano- og kajakroere og Ulstrups egen befolkning. Foto: Michael Wulff

Her er et stort rekreativt projekt i gang til glæde for fremtidens kano- og kajakroere og Ulstrups egen befolkning. Foto: Michael Wulff

En udeskole med ny toiletbygning og muligvis et åbad er på vej til roerne i fremtiden.

Publiceret 09 September 2018 08:09

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf