Jean Claude Dogo (i midten) troede han skulle tale med den tidligere formand for Blå Kors og nuværende politiker i Kristendemokraterne, Sven- Erik Jørgensen. I stedet var det Shaka Loveless og alle vennerne fra Hinnerup. Pressefoto

Jean Claude Dogo (i midten) troede han skulle tale med den tidligere formand for Blå Kors og nuværende politiker i Kristendemokraterne, Sven- Erik Jørgensen. I stedet var det Shaka Loveless og alle vennerne fra Hinnerup. Pressefoto

Jean Claude blev overrasket af Shaka Loveless og det halve Hinnerup

Sangskriver, far, flygtning og glad dansker overrasket i tv-program

Af
Kian Johansen

Hinnerup Da 48-årige Jean Claude Dogo fra Hinnerup en dag i maj troede, at han skulle mødes med Kristendemokraternes Sven-Erik Jørgensen i Hinnerup Missionshus, til et møde, så blev han overrasket af alle sine venner og masser af folk fra Hinnerup. Og Shaka Loveless optrådte til festen, der blev optaget på tv.

Din sang på tv

Programmet hedder ’Din Sang’, vises på Kanal 4 og handler om helt almindelige danskere med ualmindelige historier, som overraskes af store danske kunstnere, der uselvisk giver deres musik videre til de medvirkende.

Jean Claude blev virkelig overrasket, han havde op til dagen sagt nej til mange aftaler.

"Jeg havde sagt nej til alle aftaler den dag, for min kone havde sagt, at jeg havde en aftale. Min datter skulle ud med reklamer og pludselig ville hun ud med en veninde, så jeg var i gang med en snak om, at hun skulle ud med reklamerne først," smiler Jean Claude Dogo, der før sin flugt til Hinnerup arbejdede som tolk for Elfenbenskystens daværende førstedame. Da der udbrød krig, måtte han flygte med familien. Det var ikke udramatisk, da konen lider af nyresvigt.

Bog og musik

Han arbejder for tiden som sosuhjælper-elev. Han endte i tv for et par år siden, hvor han var den, der skaffede flest penge på gaden i Århus til Folkekirkens Nødhjælp, men stadig ikke kunne få et civilt job.

"Jeg mener alle skal kunne forsørge sig selv og sin familie. Jeg vil gerne være selvstændig. Jeg ved ikke hvorfor jeg blev udvalgt til programmet. Måske er det fordi jeg bare stille og roligt forsøger at blive integreret.

I fritiden skriver han sange og har udgivet en cd og så har han skrevet og udgivet en bog på fransk om sin flugt.

"Den hedder 'En time fra lykken'. Jeg vil gerne have den oversat til dansk og den næste bog jeg skrivver skal have titlen: 'Midt i lykken' og handle om vores tid her i Danmark og hvordan vi er blevet modtaget."

Jean Claude deltager i ’Din Sang’, der sendes torsdag 13. september.

Publiceret 10 September 2018 10:00