TV: Dansk Folkeparti står uden for budgettet

Skuffet Niels Kallehave mener, at borgmester og forhandlingsleder Nils Borring tromlede ham ned

Af
Kian Johansen

Budget "Jeg føler mig tromlet ned af en borgmester der har vist ukendte nedladende sider af sig selv," siger det enlige byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti i en e-mail til Lokalavisen Favrskov, da vi spørger hvorfor han som det eneste parti har valgt at stå udenfor budgettet.

"Jeg vil sige, at det var et meget uskønt budgetforløb. Jeg har borgmesteren lidt mistænkt for at prøve at luske en halvering af klippekortsmodellen igennem," siger Niels Kallehave om den største årsag.

Han henviser til en post om en klippekortsmodel til de ældre, der kan få en aktivitet på 30 minutter hver uge, og så selv bestemme hvornår timerne skulle bruges. Den er foreslået udfaset på sigt, når der ikke var flere penge tilbage i puljen og derefter vil de ældre få tildelt 30 minutter hver anden uge i stedet. Der er nemlig en del penge der står ubrugt hen. Spareforslaget vil spare halvanden million kroner årligt.

"På de sidste timer af budgetforhandlingerne søndag formiddag var udvidelsesblokken ændret til det, den rettelig altid skulle have heddet, en reduktions blok R-409 og ikke en udvidelse. Alt i alt betød det, at Dansk Folkeparti skulle medvirke til en halvering af klippekortordningen for beboere på plejehjem. En klippekortordning som Dansk Folkeparti i den grad har båret ind i det sociale system, det var simpelthen hjerteblod for mig. Det vidste borgmesteren jo nok også godt," siger Niels Kallehave, der valgte at forlade forhandlingerne.

"Under hele budget processen påpegede jeg mine synspunkter, som borgmesteren fejede af. Jeg e-mailede mine argumenter til borgmesteren i ugens løb, han svarede på e-mailen, men svarede ikke på-, og forholdt sig ikke til mine argumenter. Og så sluttede borgmesteren i øvrigt af med, søndag middag, at påstå at han aldrig havde hørt mine argumenter."

Misforståelse fra Kallehaves side

Nils Borring, borgmester og forhandlingsleder af budgetforhandlingerne er uforstående overfor Niels Kallehaves udlægning.

"Det er korrekt, at Niels Kallehave flere gange fortalte mig, at han ikke ville være med til det. Men jeg er ikke den eneste i forhandlingen. Når vi forhandler, så siger man klart til alle parter hvad man ikke vil være med til. Det gjorde Kallehave ikke, kun til mig og jeg er kun én part i forhandlingerne," siger Nils Borring der afviser, at han har været nedladende.

"Prøv at spørge alle i forhandlingsgruppen om det passer. Jeg er helt sikker på, at du vil få et klart svar. Det passer ikke," siger Nils Borring.

Konsekvensen af, at Niels Kallehave forlod forhandlingerne betyder, at Dansk Folkeparti ikke er med i budgettet, hverken for de 140 millioner kroners anlæg eller udvidelserne på driften.

Publiceret 11 September 2018 09:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf