Bogormen rykker ned i Hadstens Søndergade

Boghandlen i Nørregade holder store flytteuge straks i det nye år

Af
Michael Wulff

HADSTEN "Havde jeg kendt til Hadsten Centrets fremtid, da jeg flyttede ind i 2017, så havde jeg nok ikke købt boghandlen. Men den kendte jeg heldigvis ikke, for en by som Hadsten er berettiget til at have en boghandel, mener jeg."

Ordene kommer fra Marie-Louise Kannerup, indehaver af Bogormen, som i dag ligger højt oppe over Hadsten på adressen Nørregade 4.

Fra 2019 bliver det Søndergade 10, Hadsten, hvor sportsforretningen ligger i dag. Den lukker, og dermed står der et egnet lokale til leje for Marie-Louise Kannerup og hendes store boghandel.

"Det glæder jeg mig til. Nu kommer jeg tættere på Hadstens detailliv, der hvor det sker."

Lige efter nytår

Marie-Louise Kannerup fortæller, at flytningen først sker i uge ét i 2019, lige efter nytår.

"Vi tager december og julehandelen med i vores nuværende butik, og det vil også være muligt at bytte gaver i ugen mellem jul og nytår der. Men så lukker vi en uge for at komme på plads i Søndergade."

Marie-Louise glæder sig over de positive kommentarer fra kunderne, som hun allerede har hørt, da nyheden slap ud.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været 'op ad bakke' at drive butik i Hadsten Centret. Stille og roligt er de andre jo lukket ned om ørerne på mig, og dermed forsvandt kundegrundlaget," siger hun.

Kræver ingen ombygning

Nu ser hun frem til flytningen, som skal kunne foregå i den første uge næste år.

"Heldigvis kan vi rykke ind i Søndergade uden den store ombygning. Vi skal have et lager, men ellers kommer vi hurtigt på plads, håber jeg."

Marie-Louise Kannerup satser på, at familie, venner og bekendte vil give et nap med.

Og når butikken åbner i Søndergade i januar, håber hun på, at kunderne vil finde vej.

"Jeg har en rigtig stor og meget trofast kundeskare. Dem vil jeg gerne byde velkommen nede i Søndergade 10," siger hun, der før har prøvet at rykke butikken rundt på helligdage.

I påsken 2017 stod den på en større ombygning i den nuværende boghandel i Nørregade. Facaden blev ændret, der kom mere lys ind, og et kaffehjørne blev etableret. Mon ikke den idé følger med ned i byen.

Publiceret 14 September 2018 13:31

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl