Kunstværk, konditor-kage og kryddersnaps!

Svenstrups nye kunstværk blev afsløret i søndags.

Svenstrup Der var høj september-himmel og lige så højt humør, da landsbyen Svenstrup udenfor Hammel søndag bød på kryddersnapse, kunstværk og konditorkager. Det var den lokale Kunsten-ud-i-Landsbyerne-kunstgruppe med Birgit Bach-Valeur i spidsen, der indbød til fernisering ved forsamlingshuset i Svenstrup.

Unge såvel som gamle har lavet små og større kunstprojekter sammen hen over året; farvestrålende fuglekasser, brygget kryddersnapse sammen, plantet blomsterløg ved indfaldsvejene og savet træskulpturer med motorsav.

"Skål," blev der sagt, da propperne på kryddersnapsene sprang og der blev hilset! Og så gik turen ind i forsamlingshuset til de mest fortryllende kager i bedste konditorstil.

Håndtag og kunst

Sideløbende med alle landsbyens events har projektgruppen samarbejdet med Svenstrups egen kunstner, Hartmut Stockter om at skabe ”Det store kunstværk” – Udflugtsoraklet, der blev afsløret denne dag.

Kunstværket er inspireret af de store reklameskilte ved vejkanten. Inde i oraklets trækonstruktion er der monteret tre drejeskiver. Skiverne er bemalet med forskellige motiver. Igennem trekantede åbninger mod vejen kan man se et motiv ad gangen. Ved at trække i håndtag når man står under oraklets halvtag, kan man få skiverne til at dreje og motivet til at skifte.

"Jeg er SÅ tilfreds med dagen!," siger Birgit Bach-Valeur, som i dag har en dobbeltrolle. Hun er, ud over at være tovholder i Svenstrup-projektet også formand for Kunstudvalget i Favrskov.

Kunsten ud i Landsbyerne er et Favrskov-kunstprojekt, der har eksisteret siden 2008. Siden da har ni landsbyer deltaget i projektet, og ni kunstværker er blevet skabt i samarbejde mellem kunstnere og landsbyer. Bag kunstprojektet står Favrskov Kunstudvalg og Favrskov Landsbyråd, og i flere tilfælde i et samarbejde med Statens Kunstfond.

Publiceret 24 September 2018 14:00