DEBAT: Drop nu drømmene om en svømmehal i Hadsten!

Af Simon Buus Olsen, Liberal Alliancen, 8370 Hadsten

Debat Lokalavisen Favrskov slog en opdatering op på Facebook sent søndag aften, hvor man spørger efter hvilke ting der mangler i Hadsten by. Folk står nærmest i hobetal for at kommentere, ”En svømmehal”.

Jeg må blot konstatere at det formentligt ikke kommer til at ske i min livstid og jeg forventer som nu 30-årig at leve en del år endnu. Hvorfor er jeg så, sådan en pessimist?

Fordi det driftsmæssigt simpelthen ikke er rentabelt at anlægge endnu en svømmehal i Favrskov på nuværende tidspunkt.

Uden at kende de direkte tal for Hinnerup og Hammel, så vil jeg skyde på begge parter ikke er driftmæssigt parate til endnu en konkurrent på markedet. At drive en svømmehal er altså ikke billigt, det er faktisk utrolig dyrt.

Anlægsudgifterne kunne man sikkert godt få kommunen overbevist om de kan være en stor del af, men kommunen skal jo også sørge for at driften efterfølgende kan hænge sammen. Og hvis driften af en svømmehal i Hadsten knap kan hænge sammen, så skal man huske at inkludere Hammel og Hinnerup svømmebad i ligningen også, for hvis de oveni også begynder at stå dårligt i driften, er det jo en dårlig forretning for kommunen, som forvalter vores allesammens skattekroner.

Faktisk lidt det samme argument jeg fremsatte op til KV17 omkring en kunstgræsbane i Hadsten.

En af tingene der dog vejer op herfor, er at så mange gerne vil have en svømmehal. Det virker til der er lokal stor opbakning til en svømmehal.

Men her kommer næste problem så. Hvorfor er der så ingen der har oprettet en forening til formålet, til at tage kampen op?

Forventer man blot at de samme personer som i 5-6 år har kæmpet for en hal og renovering af det nye idrætscenter også påtager sig denne opgave?

Skal udvalget omkring en kunstgræsbane i Hadsten også påtage sig denne opgave?

Er det Isabell, Anders, etc. der sidder byrådet der også skal påtage sig denne opgave?

I min optik, så vil det der kan knække kurven overfor kommunen også være en arbejdsgruppe, en forening bag en svømmehal til Hadsten, som kunne overbevise kommunen og byrådet herom.

Men som så meget andet, så vil folk enormt gerne have noget, men sjældent tage ansvaret for processen frem til at det så kommer.

Og så længe ingen er villige til at tage det arbejde op, så drop drømmene om en svømmehal til Hadsten.

Publiceret 24 September 2018 15:00