Chris Anker Sørensen startede som fodboldspiller i Hammel GF. Arkivfoto: Michael Wulff

Chris Anker Sørensen startede som fodboldspiller i Hammel GF. Arkivfoto: Michael Wulff

Da Hammel GF vandt over Aarhus-klubberne

Chris Anker Sørensen spillede fodbold, før han startede på cykling

Af
Hanne Bliksted

Hammel GF 100 år Når man siger Chris Anker Sørensen, så tænker man straks på cykling og Hammel-rytterens glorværdige karriere. Men som mange andre drenge har Chris Anker Sørensen også spillet fodbold.

Han var seks-syv år, da han startede i Hammel GF, og den bedste oplevelse fra den tid var, da han som ti-årig sammen med syvmandshold vandt Tivoli Friheden Cup.

”Vi regnede slet ikke med at vinde, for vi spillede mod dygtige Aarhus-hold. Men vi vandt turneringen, og bagefter var vi i Tivoli Friheden, hvor vi på scenen fik overrakt medaljer og blev interviewet - vist nok af Bjørn Tidmand,” fortæller Chris Anker Sørensen.

”Det var stort for os, og jeg har stadig medaljen. Den betyder meget for mig, den ligger i en kasse på loftet sammen med blandt andet medaljer fra dengang jeg vandt titlen som den mest angrebsivrige rytter i Tour de France og medaljen fra min sejr i Giro D’italia, så den er i fornemt selskab,” siger han.

På cyklen som 13-årig

Chris Anker Sørensen begyndte at cykle som 13-årig, hvor han hurtigt viste gode resultater.

”Men jeg er stadig vild med fodbold og får set det meste på tv,” siger han.

2018 var Chris Anker Sørensens sidste år som professionel cykelrytter. Han kommenterer cykelsport for TV2, og desuden har han en rolle i ’maskinrummet’ hos cykelholdet Riwal CeramicSpeed Cycling Team, hvor han slutter sin lange karriere.

”Nu håber jeg at kan leve et liv som mere ligner et almindeligt arbejdsliv end det, som jeg har haft som professionel cykelrytter,” siger han.

Denne sommer har han også haft travlt med at signere bogen ’Brødre på landevejen’, som han har skrevet sammen med sin bror Allan Bo Andresen.

Allerede en uge efter udgivelsen var 2. oplag på vej i trykken. Chris Anker Sørensen forventer, at den sælger bedre end hans første bog ’’Debutantens dagbog, som handler om hans debut i verdens hårdeste cykelløb Tour De France, hvor han deltog fem gange.

Serie om

Hammel GF

Hammel GF kan fejre 100 års jubilæum, derfor bringer Lokalavisen Favrskov en artikelserie med en person fra hver af de 11 afdelinger, som fortæller om sin bedste oplevelse i Hammel GF.

    Fra HGF til stjerne. Serien omfatter også interviews med idrætsfolk, som har formået at komme videre ud i verden fra Hammel GF.

Publiceret 25 September 2018 08:00