Debat: Så kender vi Venstre igen

Af
Michael Nedersøe

folketingskandidat for Dansk Folkeparti - Favrskov (Østjyllands storkreds) Søndermarksvej 12D

Sejet

8700 Horsens

Debat Onsdag 3. oktober er dagen, folketinget vender tilbage fra “sommerferie” og traditionen tro, holdt statsminister Lars Løkke Rasmussen en åbningstale.

Jeg hæfter mig især ved, at Venstre - Danmarks Liberale parti, globaliseringens og EU’s helte, endnu engang forsøger at få nedsat beløbsgrænsen for den udenlandske arbejdskraft, der hentes til landet.

Man begrunder dette tiltag, der heldigvis ikke har nogen gang på jord og derfor bliver nedstemt, med at virksomhederne skriger på specialiseret arbejdskraft og derfor må afvise ordrer. Nuvel, når vi snakker specialiceret arbejdskraft, hvorfor skal lønnen så sættes ned?

Jeg tror slet ikke, det er den manglende arbejdskraft, der er problemet i dette tilfælde, men nok snarere at venstre i virkeligheden løber virksomhedernes ærinde, i bestræbelserne på at få legitimeret endnu en omgang social dumping. Her vil arbejdsgiver stå til at score en stor gevinst ved importen af arbejdskraft fra 3. verdenslande alt imens, den danske arbejdstager står tilbage som sorteper, med pressede løn- og arbejdsforhold.

Publiceret 05 October 2018 15:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.