Cykelkaptajn Jesper Tikiøb og løjtnant Christian Moberg gør klar til at cykle med op til 24 ryttere til Bruxelles i 2019. Foto: Kian Johansen

Cykelkaptajn Jesper Tikiøb og løjtnant Christian Moberg gør klar til at cykle med op til 24 ryttere til Bruxelles i 2019. Foto: Kian Johansen

Rotarys nye cykeltur: Næste stop Bruxelles

Nyt koncept skal give en ny målgruppe muligheden for at komme på cykeltur til Bruxelles, startsted for Tour de France 2019

Af
Kian Johansen

Favrskov Team Rotary Favrskov åbner nyt cykelhold for erfarne cykelmotionister, der skal køre til Bruxelles.

Byen er i 2019 startby for Tour de Frances to første etaper.

Det nye hold hedder TRF Grand Depart 2019 og bygger oven på ni års succes for Team Rotary Favrskov, der hvert år har sendt ryttere på en tur til Paris i juli, lige op til Tour de France.

Det projekt fortsætter, men nu kommer et projekt til de ryttere, der har mere erfaring og selv kan træne, inden de tager afsted 1. til 5. juli 2019.

"Vi er nu et sted med projektet, hvor vi finder det rigtigt at åbne op for endnu et tilbud til områdets mange cykelmotionister. Vi har mange års erfaring, en stærk styregruppe og en bred vifte af samarbejdspartnere. Timingen for en udvidelse er optimal," siger formand for styregruppen bag Team Rotary Favrskov, Kenneth Krogh.

Til mere erfarne ryttere

"Turen til Bruxelles skal mere opfattes som et netværksforløb end som et træningsforløb. Det forventes at deltagerne allerede er i god cykelform og har erfaring med motionscykling. Vi kommer nok til at køre 29 kilometer i timen i snit," fortæller Jesper Tikiøb fra Tikiøb Event, mens vi får en snak med ham foran Bagergården i Hinnerup, et af cykelfolkets foretrukne stoppesteder undervejs i de østjyske cykel-landskaber. når cyklerne skal trille på asfalten.

Hinnerup er samtidig startby for TRF Grand Depart 2019 1. juli.

Jesper Tikiøb og Christian Monberg starter et nyt velgørende cykelprojekt op for Team Rotary Favrskov. Foto: Kian Johansen

Jesper Tikiøb og Christian Monberg starter et nyt velgørende cykelprojekt op for Team Rotary Favrskov. Foto: Kian Johansen

Den anden opstart

Rotarianeren Jesper Tikiøb var sammen med blandt andre Anders G. Christensen og et par Rotary-folk fra Hinnerup med til at starte Team Rotary Favrskov op.

Projektet har siden 2011 indsamlet og derefter udloddet mere end 1,5 millioner kroner til velgørende formål, både til forebyggelse af polio, vandprojekter i Afrika, samt til lokale foreninger i Favrskov. Også Børns Vilkår får midler fra Team Rotary Favrskov og er igen i 2019, modtager af det beløb som de tre Rotary-klubber i Favrskov, giver til et landsdækkende formål.

Moberg med som løjtnant

På turen til Bruxelles og under godt otte netværkstræninger forinden, har Jesper Tikiøb den danske kontinental-rytter Christian Moberg med som løjtnant.

31-årige Moberg har kørt elitecykelløb i 23 sæsoner og repræsenterer til daglig Team ColorQuick, hvor han som vejkaptajn især tager sig af udviklingen af de yngre ryttere.

Den erfaring tager han med under dette nye projekt.

"Jeg kan godt lide at håndtere ryttere og udvikle dem. Jeg har kørt med alle de store ryttere i Danmark og selv fået det maksimale ud af mit talent. Nu bruger jeg min tid på at give andre gode råd - hvis de vil høre dem," siger han til Lokalavisen Favrskov.

Tæt på Touren

Lørdag 6. juli 2019 afvikles 1. etape af Tour de France og om søndagen køres der holdtidskørsel i fra Bruxelles.

"Vi vil vise rundt i målområderne og i det hele taget introducere deltagerne for Tour de France. Og mon ikke vi kan komme tæt på en bus eller to. Vi har begge et stort netværk i den internationale cykelsport, så mon ikke det vil lykkedes at komme ganske tæt på," smiler Jesper Tikiøb, inden han igen sætter sig på cyklen sammen med Christian Moberg. Ud i oktober-solen, med asfalten syngende under dækkene.

Publiceret 08 October 2018 08:00