Arkivfoto: Michael Wulff

Arkivfoto: Michael Wulff

Så skal der presses æbler

Fritid Der er æbledag i Hammel lørdag 13. Oktober fra klokken 10 til 13. Her kan du få dine ny-høstede æbler fra haven presses med hjælp og vejledning fra Hammel Havekreds - så tag æblerne med og få både en hyggelig oplevelse og most med hjem fra Hammel Bibliotek i Hammel.

"Det er dygtige medlemmer fra Hammel Havekreds og æblepresse-udstyret - lånt af kommunens naturvejleder - der sikrer, at de fremmødte efterfølgende kan nyde friskpresset æblemost af helt egen avl. Der venter alle en rigtig hyggelig lørdag og en spændende proces, hvor sommerens solskin og milde vejr omsættes til den herlige ravgule drik, som både store og små elsker," skriver Favrskov Kommune i en pressemeddelelse.

Æbledagen er på vej til at blive en tradition, efter en vellykket presning sidste år. Efter den herlige lune sommer hænger de fleste æbletræers grene tungt mod jorden. Det tegner til at blive en rigtig stor og herlig høst denne gang, og en del af den kan presses til most. Ved presningen kan man nyde friskrevet æblekage med rasp og flødeskum.

Kapp

Publiceret 12 October 2018 04:00