Come Together: Hjælper unge til et bedre liv

Come Together Denmark kan udbrede mentorprojekt for udsatte unge til hele Danmark. Derfor er firmaet indstillet som Favrskovs Bedste Iværksætter

FBI Come Together fik i 2018 hovedsæde i Hinnerup, og drives som en non-profit organisation, der tilbyder mentorer til udsatte unge, og bygger derfor også på en frivillig arbejdsindsats. På nuværende tidspunkt har Come Together afdelinger i Skanderborg, Favrskov, Odder og Horsens.

Come Together tilbyder en frivillig mentorordning henvendt til unge over 16 år, der mangler en ressourcestærk voksen i deres netværk. De unge, som Come Together henvender sig til, kan have problemer med ensomhed, psykiske lidelser eller have haft et misbrug. En fælles ting for alle de unge, der er en del af Come Together er, at de alle har brug for støtte til at komme et skridt videre i deres liv.

Den unge og mentoren mødes et par gange om måneden, oftest omkring en fælles interesse. Det kan være aktiviteter som: tur i biografen, gåture, fisketure, dyrke en fælles hobby, eller bare hænge ud og snakke. Mødet mellem den unge og mentoren har ofte vist sig at være godt og givende for begge parter og ret ofte udvikler relationen sig til et venskab.

Årsag til nominering

Come Together er nomineret til Favrskovs Bedste Iværksætter, da de tjener et godt socialt formål. En del unge mellem 16 og 25 år føler sig ensomme og udenfor. Det skyldes mobning, forventninger og sociale medier, der kan opløse relationer og isolere og føre til ensomhed og angst. Og netop på dette område yder Come Together en indsats, der gør en forskel. Derudover yder Come Together også en i præventiv indsats på området gennem deres aktive søgen efter samarbejde med erhvervsskolerne, for at mindske frafaldet blandt unge studerende.

Konceptet kan nemt skaleres pga. den frivillige involvering. Samtidig ses der udviklingspotentiale da Come Together på nuværende tidspunkt har en målsætning om at få flere lokalafdelinger og blive lokaliseret i Region Syd og Region Nord.

FBI: Stem nu

    Stem på din favorit til titlen som Favrskovs Bedste Iværksætter eller Favrskovs Bedste Ide (FBI).

    To af fire indstillede kommer i finalen, der afholdes hos LMO i Søften torsdag 15. november fra klokken 12-17.

    Stem på favrskov.lokalavisen.dk

    Favrskov Erhvervsråd står bag FBI, sammen med Favrskov Gymnasium, LMO, Djurslands Bank og Lokalavisen Favrskov.

Publiceret 17 October 2018 09:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf