Pressefoto.

Pressefoto.

Halvanden million kroner til Ulstrup-folk

Landsforeningen Talentspejderne, der har hovedsæde i Ulstrup, har modtaget støtte på 1,5 mio. fra Lemvigh-Müller Fonden. Pengene skal bruges til at udbrede Talentspejdernes koncept til Nordsjælland.

”Det er en stor anerkendelse af vores forening, at vi har modtaget så mange penge fra denne fond. Med støtten kan vi nu brede os ud til flere endnu kommuner end de 20 kommuner i hele landet vi findes i i dag”, siger sekretariatschef Tom Thinggaard Pedersen.

Landsforeningen Talentspejderne startede i 2010. I perioden 2012-2015 udviklede foreningen – i samarbejde med landets førende læringseksperter - et talentprogram for unge i 7.-9. klasse, der har brug for støtte til at få deres evner og talenter frem i lyset. Det er frivillige fra lokale virksomheder, samt efterlønnere og pensionister, der stiller sig til rådighed som talentspejdere for de unge.

Sammen med de unge gennemgår talentprogrammet bestående af 24 møder af halvanden time. Efter kort tid begynder den unges evner og talenter at komme frem i lyset. Nu rettes fokus ind på, hvilke uddannelser og job der efterspørger lige nøjagtig disse kompetencer.

Publiceret 19 October 2018 06:00