Elever fra Hadbjerg Skole har ageret fotomodeller for GoCook og skal lave mad med græskar. Pressefoto

1.100 skolebørn i Favrskov skal lave mad med græskar

Elever skal lave græskarsuppe og græskarboller

1.100 skoleelever i Favrskov Kommune skal i denne uge og de kommende to uger lave og spise mad med græskar.

De har bestilt en gratis GoCook smagekasse med undervisningsmaterialer, opskrifter og råvarer til at lave spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller.

Græskar er blevet enormt populære i forbindelse med Halloween, men hokkaido og andre spisegræskar kommer sjældent på tallerkenen. Det vil GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, gerne lave om på, og derfor kan klasserne fra mandag 22. oktober hente den gratis smagekasse i den lokale brugs og gå grassat i græskar. Madprojektets overordnede vision er at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Bagt græskar med kødsovs.

Bagt græskar med kødsovs. Pressefoto

"Vi udfordrer børnenes madmod ved blandt andet at tage dem med på en rejse til Japan, hvor man spiser græskar, som vi spiser gulerødder. Og så følger eleverne dyrkningen af de 42.000 græskar til smagekassen. De skal vide, hvor maden kommer fra," siger projektchef Bente Svane Nielsen i en pressemeddelelse fra GoCook.

80 procent af alle grundskoler i Danmark deltager med en eller flere skoleklasser i GoCook Smagekassen 2018.

På gocook.dk kan man finde børnevenlige opskrifter og nogle af de japanske bud på at anvende græskar i mad.

Risotto med græskar

Risotto med græskar Pressefoto

jr

Disse skoler i Favrskov deltager med flest klasser:

    Tungelundskolen, 7 klasser

    Ulstrup Skole, Præstemarkskolen, Rønbækskolen og Hadbjerg Skole deltager alle med 6 klasser

Publiceret 22 October 2018 07:21

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf