Fællestillidsrepræsentant Brian Tøfting (tv.) og fabrikschef Mikael Rye Kristensen (th.) med CO-industris næstformand og formand for 3F Industrigruppen Mads Andersen i midten. Foto: Brian Rasmussen.

Fællestillidsrepræsentant Brian Tøfting (tv.) og fabrikschef Mikael Rye Kristensen (th.) med CO-industris næstformand og formand for 3F Industrigruppen Mads Andersen i midten. Foto: Brian Rasmussen.

Pris til Vestas: Danmarks bedste samarbejdsplads

Vestas Manufacturing A/S i Hammel fik mandag overrakt CO-industris Samarbejdspris 2018

Af
Anette Bonde

vestas Industriens samarbejdspris uddeles én gang årligt. Mandag i denne uge var det Vestas Manufacturing A/S i Hammel, der blev hædret som Danmarks bedste arbejdsplads angående samarbejde.

Virksomhederne indstilles af deres tillidsrepræsentanter.

"Det vil sige folk med fingrene nede i maskinrummet", sagde Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri ved overrækkelsen af prisen. Han tilføjede, at trivsel er en væsentlig del af det gode samarbejde og at trivsel og produktivitet følges ad.

"Samarbejdsudvalget er der, hvor den gode arbejdsplads bliver formet og hvor virksomhedens robusthed bliver styrket. Derfor glæder det os, at Vestas manufacturing A/S i Hammel forstår at bruge samarbejdsudvalget til netop det, som det er skabt til, nemlig at informere hinanden og inddrage medarbejderne, inden de endelige beslutninger bliver truffet.

Det gode samarbejde

Som bekendt har Vestas nylig måttet afskedige 81 medarbejdere. I den proces har netop det gode samarbejde vist sin værdi, fortæller fællestillidsrepræsentant Brian Tøfting.

"I nogle dage forhandlede vi om vilkår, og derefter om processen med drøftelse helt lavpraktisk af, hvordan afskedigelserne skal finde sted - hvornår, hvor, hvad skal der siges etc. Det er sket på en værdig måde."

Også fabrikschef Mikael Mikael Rye Kristensen nævnte afskedigelserne, der er sket inden for de seneste par måneder og derfor bliver en lille modvægt til dagens glade tema.

"Jeg er beæret over at vi bliver indstillet. At vi netop har måttet sige farvel til 81 medarbejdere viser, at vi kan samarbejde både når der er modgang og når det går godt. Med samarbejde kommer man langt. Vi har her et lavt hierarki, snakker sammen. Det er med til at sikre, at vi har en fabrik her i rigtig mange år."

Et fælles mål

Efterfølgende nævner Brian Tøfting betydningen af at have et fælles mål.

"Der kan så være op- og nedture hen imod det fælles mål, og divergerende holdninger på vejen dertil. Men det fælles mål er grundstenen for et godt samarbejde. Vi har indstillet Vestas til prisen, fordi samarbejdet er velfungerende, og samarbejdsudvalget inddrages i beslutningerne i en åben og tillidsfuld dialog."

Med Samarbejdsprisen 2018 fulgte en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing samt 5000 kroner. Ifølge fællestillidsmand Brian Tøfting bliver pengene skænket til Børns Vilkår.

Publiceret 06 November 2018 10:00