Ulla Bjerregaard fra Dagmars Kilde overrakte en præmie og et diplom til hver af vinderne.

Ulla Bjerregaard fra Dagmars Kilde overrakte en præmie og et diplom til hver af vinderne.

5. klasser tegner fred og venlighed

Rønbækskolen har tradition for at vinde Lions tegnekonkurrence. Nu er tre nye plakater fundet

Hinnerup For tredje år i træk har 5. klasserne på Rønbækskolen, i samarbejde med Lions Dagmars Kilde, tegnet plakater med fokus på fred i verden.

Temaet for konkurrencen i 2018-19 er “Venlighed gør en forskel”.

De ca. 75 elever på 5. årgang har hver tegnet en plakat med temaet ”Venlighed gør en forskel”.

2. november kunne man se alle de flotte plakater ved et lille arrangement på Rønbækskolen. De tre dommere, den lokale kunstner Ruth Rasmussen samt Brita Hørmann og Birgit Kirkensgaard Hansen fra Lions Dagmars Kilde, har udvalgt en vinderplakat fra hver af de tre 5. klasser.

Tre vindere går videre

Vinderen fra 5. A er Silje, fordi hun i sin flotte tegning har illustreret, at det kan være et puslespil at få brikkerne til at falde på plads på verdensplan.

Vinderen fra 5. B er Malthe, fordi han på en meget præcis og enkel måde har illustreret, at venlighed før en forskel.

Og vinderen fra 5. C er Alexander. I sin meget iøjnefaldende tegning illustrerer han budskabet flere steder på en både munter og original måde.

De tre plakater går videre til Lions distriktskonkurrence med muligheden for at vinde 500 kr. Den vindende plakat fra hvert af de 3 distrikter går videre til landskonkurrencen. Og vinderen af landskonkurrencen går videre til den internationale konkurrence.

De to foregående år er vinderen af landskonkurrencen kommet fra Rønbækskolen.

Publiceret 09 November 2018 09:30

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.