Brugskeramik på Hammel Bibliotek

Udstilling Så er der brugskeramik på Hammel Bibliotek. Det er pottemager Lars Henrik Kähler fra Haslund, der er månedens udstiller i november på Hammel Bibliotek.

”Jeg er femte generation af pottemagerfamilien fra Næstved og har arbejdet med keramik i nu mere end 55 år, og da min familie nu har været pottemagere i mere end 175 år, kan man måske godt sige, at jeg er arveligt belastet," siger Lars Henriks om sig selv og fortsætter:

"Jeg kom i lære i 1960 hos Herman A. Kähler i Næstved med min fader Nils J. Kähler som min læremester. Arbejdede efter min læretid på forskellige værksted for senere at blive lærer for pottemageruddannelsen i Danmark og var lærer her fra 1973 til 1992, på henholdsvis teknisk skole i Sønderborg og Randers.”

Lars Henrik har siden 1985 haft eget værksted i Haslund ved Randers og har haft forskellige separat udstillinger i Danmark og udland. Han har endvidere undervist inden for keramik i Grønland og England.

Udstillingen kan ses frem til fredag 30. november på Hammel Bibliotek.

Kapp

Publiceret 09 November 2018 07:15

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.