Kasper Baastrup Weir fra Svenstrup er glad for at han har valgt en efterskole med masser af friluftsliv. Pressefoto

Kasper Baastrup Weir fra Svenstrup er glad for at han har valgt en efterskole med masser af friluftsliv. Pressefoto

”Jeg har lært, at man skal kæmpe for tingene”

Man lærer at kæmpe og tage ansvar, når man er på efterskole, siger elev fra Svenstrup

Unge På trods af kolde nætter og en tung rygsæk klarede Kasper Baastrup Weir fra Svenstrup fint udfordringerne med en 90 kilometer lang vandre- og friluftstur med sin efterskole i Nationalpark Thy. Kasper Baastrup Weir, som sidste år afsluttede 8. kl. på Søndervangskolen i Hammel, er i år elev på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole. Oplevelser i naturen er en vigtig del af undervisningen på efterskolen.

”Vi skulle gå med alt oppakning, fællesudstyr, mad, telte og alt det der. Jeg havde omkring 20 kg på ryggen. Den dag vi gik længst, cirka 28 km, var det hårdt for fødderne og benene og ryggen,” fortæller Kasper.

Skolen lader eleverne vandre i grupper, hvor de selv skal klare det hele. De har dog rygdækning fra skolens lærere, som er i området og besøger eleverne mindst en gang i døgnet med ny proviant og mental support.

”Det bedste ved turen var følelsen af, at man har kæmpet så lang tid og så endelig kommer til lejrpladsen, får lavet mad og sidder rundt om bålet og synger sange, fortæller røverhistorier og så videre. Det, synes jeg, er megafedt,” fortæller Kasper videre om turen.

Kasper er ikke i tvivl om, at han lært noget af vandre- og friluftsturen i Thy:

”Jeg har lært, at man skal kæmpe for tingene og tage ansvar. At ’man skal yde for at nyde’ er faktisk et godt ordsprog at bruge på det her.”

Publiceret 11 November 2018 09:00