Julemanden er hvert år i Thorsø den første søndag i advent. I år får han selskab af justitsminister Søren Pape Poulsen.

Julemanden er hvert år i Thorsø den første søndag i advent. I år får han selskab af justitsminister Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren juler i Thorsø

Det er en gammel Thorsø-dreng, der sætter julen i gang i Thorsø i år

juleoptakt Thorsø Håndværker- og Borgerforening arrangerer første søndag i advent juleoptakt med julemarked, juletræstænding og risengrød i Sognehuset sammen med en række af byens andre foreninger.

"Det er en god gammel tradition her i Thorsø, og vi har også en tradition for at sige velkommen til en spændende juletaler på denne dag. Vi er i år glade for, at justitsminister Søren Pape Poulsen har sagt ja til at vende tilbage til sin barndoms by og være med til at sætte Thorsø i den helt rette julestemning med en juletale," siger formanden for Thorsø Håndværker- og Borgerforening, Martin Bjerregaard Jensen.

Søren Pape Poulsen har haft sin barndom og opvækst på forældrenes ejendom ved Vejerslev, og han gik i skole på Tungelundskolen.

"Vi kommer sikkert til at høre lidt om, hvordan julen holdt sit indtog i Thorsø for 35-40 år siden, da Søren Pape Poulsen var barn," siger Martin Bjerregaard Jensen.

Justitsministeren taler ved Pavillonen kl. 16, hvor julemarkedet starter allerede kl. 14.30.

Juleboder og tombola

KFUM-Spejderne, DUI og Thorsø Rideklub er, i samarbejde med Thorsø Pavillon, er klar med juleboder og tombola.

Efter talen, som slutter med at julemanden dukker op, går alle - og det plejer at være mere end 500 mennesker - til Torvet i Thorsø, hvor juletræet bliver tændt.

"Når juletræet er tændt, er der godteposer til alle børn. Vi plejer at komme af med mere end 300 poser, og det kan vi kun gøre, fordi XL Byg og Meny i Thorsø i fællesskab sponsorerer de mange poser," siger Martin Bjerregaard Jensen.

Herefter er Thorsø Sogns Menighedsråd klar med fakler og et fakkeltog til kirken, hvor der først er en juleandagt, inden menighedsrådet byder på Risengrød i Sognehuset.

Publiceret 17 November 2018 08:45