Ruben Mørkøre Andersen sammen med butiksbestyrer Jacob Andersen i sportsbutikken på Søndergade i Hadsten. 10 december er sidste dag og så rykker Jacob Andersen med til Løbeshop.dk. Foto: Kian Johansen

Ruben Mørkøre Andersen sammen med butiksbestyrer Jacob Andersen i sportsbutikken på Søndergade i Hadsten. 10 december er sidste dag og så rykker Jacob Andersen med til Løbeshop.dk. Foto: Kian Johansen

Det startede med Kunstkrogen og fortsætter online

Med lukningen af sportsforretningen i Hadsten, er 43 års liv med butik ændret til online forretning i løbeshop.dk

Af
Kian Johansen

Hadsten Minderne fylder Ruben Mørkøre Andersens tanker, mens vi står i sportsforretningen i Søndergade.

Omgivet af gule skilte med ophørsudsalg hører vi fortællingen om, hvorfor det ikke er så skidt endda at en fysisk butik bliver afløst af et nyindrettet webshop og lager i de tidligere Trelleborg-bygninger langs Skanderborgvej.

Det er fortællingen om at sadle om og lave nye ting. Og at blive ved med at ændre den oprindelige plan. At sætte noget i gang.

Jeg kommer til at savne den daglige snak og samtalerne med kunderne. At finde det de skal bruge.

"Jeg har vænnet mig til tanken, om at jeg ikke skal være en del af handelslivet her mere," siger 66-årige Ruben Mørkøre eftertænksomt.

"Jeg kommer til at savne den daglige snak og samtalerne med kunderne. At finde det de skal bruge."

Han tilføjer:

"Det var dét kapitel, vi er forlængst i gang med et helt andet kapitel med løbeshop.dk og i 2019 flytter vi ind i nye lokaler med lager og et showroom."

I næste uge 10. december lukker det sidste fysiske bevis på, at Judith Margaret Andersen og Ruben Mørkøre Andersen har været en del af butikslivet i Hadsten midtby siden 1975.

I stedet rykker Hadstens boghandel ind til januar.

Kunstkro og løbesko

Det hele begyndte med Kunstkrogen på Østergade, ved siden af den nuværende Vestjysk Bank, hvor Judith Margaret Andersen solgte brugskunst.

Dengang var Ruben Mørkøre sygeplejerske og han startede med at hjælpe til, indtil han også fandt på at sælge løbeudstyr.

"Jeg har altid løbet meget, ikke på eliteplan, men som motionist og så kom interessen den vej. Alle har jo et par løbesko liggende," fortæller han.

I 1989 købte han sportsbutik i Bredgade i Langå og startede i det små i et baglokale i Hadsten i 1991.

Siden rykkede Kunstkrogen ned på Søndergade.

I 1993 overtog Ruben Mørkøre Sportmaster i Hadsten Centret, og flyttede det året senere ned på Søndergade, hvor der lige siden har været sportsforretning.

Allerede i 1997 byggede man til, så det blev en forretning med to indgange. Og det blev til flere sportsforretninger rundt i det østjyske, blandt andet i Vibe Centret i Hinnerup, indtil han gradvist afhændede dem, da onlinebutikken løbeshop, oprettet i 2005, efterhånden optog alle vågne timer.

Online i Hadsten

Hele vejen har Judith været med i de skiftende forretninger, indtil hun gik på efterløn for tre år siden.

I flere år har Løbeshop.dk holdt til på Brogårdsvej. Men i løbet af 2019 flytter det hele til en gennemrenoveret fabriksbygning, hvor hjulfabrikken Trelleborg tidligere holdt til.

Her skal være kæmpe lager, kontor, fælles kantine, showroom, motionsrum og andre faciliteter til de 30 fuldtidsansatte der i dag kører webbutikken løbeshop.dk der sælger stort set alt indenfor for sportstilbehør.

Planen er at andre webshops også kan leje sig ind, så man kan udnytte hinandens ressourcer og kompetencer og udnytte de stordriftsfordele, der ligger i et stort lager og et kæmpe behov for at få leveret maser af pakker.

Og så er løbeshop.dk's butik i Frederiksgade i Århus netop blevet ændret til en outlet butik, for ligesom at understrege at strategien og planerne hele tiden ændrer sig, når man hedder Mørkøre Andersen til efternavn.

Publiceret 05 December 2018 10:00