Christian Ramsgaard og Erik Schwærter med deres nye kogebog, som på de 172 sider udelukkende har opskrifter på rådyr. Pressefoto

Christian Ramsgaard og Erik Schwærter med deres nye kogebog, som på de 172 sider udelukkende har opskrifter på rådyr. Pressefoto Photographer Bo Nymann

Hadsten-dreng bag kogebog om råvildt

bøger Hadsten-drengen Christian Ramsgaard har, sammen med kokkefaglærer Erik Schwærter, skrevet kogebogen 'Det' helt vildt - Rådyr', som er 172 sider kun med råvildt.

Christian Ramsgaard er opvokset i Hadsten, tog jagttegn fra Hadsten Ungdomsskole i 1996 og har derfor 22 års jagterfaring. I dag bor han i Nordsjælland med sin kone og to børn.

For Christian Ramsgaard er det at nedlægge vildtet kun det halve af fornøjelsen, den anden er at udnytte vildtet bedre i køkkenet.

"Som jæger gemmer vi ofte køllen, som ender nederst i fryseren, og vi efterlader hjerte og lever til ræven. Men med "Det' helt vildt - Rådyr' får jægeren masser af gode idéer til brugen af kødstykkerne fra rådyret. Der er masser at inspiration til den gode vildtmiddag, både forretter og hovedretter. De hurtige retter, og dem der er værd at vente på," lover Christian Ramsgaard i en pressemeddelelse.

"Alt råvildt, som vi har brugt til retterne i bogen, er skudt af en af de to forfattere. Urter og en stor del af ingredienserne er enten fra egen have eller drivhus," fortsætter han.

jesl

Publiceret 06 December 2018 06:00