Overskuddet fra butikkerne i Thorsø og Ulstrup i 2018 er blandt andet gået til et projekt i Myanmar om sikker fødsel. Pressefoto

Overskuddet fra butikkerne i Thorsø og Ulstrup i 2018 er blandt andet gået til et projekt i Myanmar om sikker fødsel. Pressefoto

50.000 kr. til projekter fra Røde Kors-butikker

støtte Kunder i butikken betyder penge på bundlinjen. Derfor har de lokale Røde Kors-butikker i Thorsø og Ulstrup haft mulighed for at sende i alt 50.000 kroner afsted til venskabsprojekter i ind- og udland.

I bestyrelsen i Røde Kors Thorsø-Ulstrup faldt valget denne gang på sundhedsklinikkerne for udokumenterede immigranter i Danmark, der fik 25.000 kr.

Immigranter, der ikke har et sygesikringsbevis. kan kun behandles på offentlige sygehuse eller lignende, hvis situationen er akut. Patienterne bliver på de to danske sundhedsklinikker mødt af frivillige tandlæger, læger og jordemødre.

Desuden sendtes 25.000 kroner til Myanmar i Asien til projektet ’En god start på livet’, der fokuserer på kvinder, graviditet og den første tid som forældre. På projektet trænes jordemødre og andet personale, så fødslerne kommer til at foregå så sikkert som muligt, og mødrene lærer om amning og ernæring.

Røde Kors Thorsø-Ulstrup har eksisteret siden 1970 og har 150 frivillige og 140 medlemmer.

jesl

Publiceret 12 January 2019 06:00