FOTOS: Kjær, Fru Rasmussen og 40 års medaljen

40 års jubilar Jørgen Kjær satte medalje på anden 40 års jubilar

Af
Kian Johansen

40 år Anne Marie Rasmussen og Jørgen Kjær fra Favrskov Kommunale Tandpleje fejrede torsdag, at det var 40 år siden, de begge trådte ind i tandplejen.

Og den altid smilende klinikassistent Anne Marie Rasmussen fik ros og en meget personlig tale af overtandlæge Jørgen Kjær, der tilmed satte Dronningens Fortjenstmedalje på kollegaens brystkasse.

Som leder får man ikke fortjenstmedalje, men alligevel havde Anne Marie Rasmussen fået lavet en meget stor guldmedalje med en tand på, til sin chef igennem 40 år.

En halv time før

Det var efter et barselsvikariat at Jørgen Kjær fik tilbudt stillingen som klinikleder tilbage i 1979, dengang boede han i et bofællesskab i Tinning Krat.

"Jeg syntes ikke det var en særlig god idé, at der allerede var ansat en klinikassistent, og så mødte hun tilmed op 1. februar en halv time før mig," lød det under talen.

"Du kom smilende og imødekommende, og sådan har det været lige siden. Du er mit faste anker på klinikken," fortalte Jørgen Kjær under talen og tilføjede lunt:

To mænd til Anne Marie

"Du har to mænd; En til arbejde og en til frihed. Og jeg tror du får det bedste af de to verdener," lød det smilende hen til Anne Marie og manden, Kurt Rasmussen.

"Du gør utrygge børn trygge og vi kender hinanden så godt, at vi bruger munden til at tale med børnene, i stedet for at bede om tandlægeboret," fortalte Jørgen Kjær, der også fik ros for at have Favrskov Kommunes bedste resultat i trivselsmålinger.

Det skyldes blandt andet dit klare lederskab. Man er ikke i tvivl om, hvad du mener," lød det blandt andet.

Publiceret 07 February 2019 11:00

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp