Formand for Folkeoplysningsudvalget Peter B. Laursen. Pressefoto

Formand for Folkeoplysningsudvalget Peter B. Laursen. Pressefoto

E-sports-tilskud på vej til folkeoplysende foreninger

Alle godkendte folkeoplysende foreninger i Favrskov kan nu søge om tilskud til opstart af e-sport. Det godkendte Folkeoplysningsudvalget på sit møde sidst i januar

tilskud Favrskov Byråd har afsat 275.000 kr. i hvert af årene 2019, 2020 og 2021 til, at eksempelvis idrætsforeninger kan etablere e-sports-hold.

Foreningerne kan i første omgang få 500 kr. til konsulentbistand, hvor de kan få sparring og rådgivning i processen med opstart af e-sport. Herefter kan foreningerne søge om op til 90.000 kr. til blandt andet indkøb af computere, skærme og netværksudstyr.

Det nye tilskud glæder formand for Folkeoplysningsudvalget Peter B. Laursen.

"Vi er glade for, at Byrådet har ønsket at løfte e-sporten ind i de folkeoplysende foreninger og den foreningstradition, der hører til med bestyrelser, fællesskab og demokrati. Vi tror på, at foreningslivet kan gøre e-sporten til en sund og social fritidsinteresse på linje med mere traditionelle sportsgrene, og dermed får de børn og unge, der interesserer sig for e-sport, også et fællesskab i den fysiske verden og ikke kun online," siger Peter B. Laursen i en pressemeddelelse.

Samarbejde

En arbejdsgruppe bestående bl.a. af repræsentanter fra Favrskov Idrætssamvirke og Folkeoplysningsudvalget har udarbejdet de retningslinjer, der netop er blevet godkendt af Folkeoplysningsudvalget.

Formand for Favrskov Idrætssamvirke, Anne Meta Nielsen, glæder sig over samarbejdet og tror på, at flere idrætsforeninger vil etablere e-sportstilbud.

"Vi ser, at e-sport ofte er opstået og forankret i idrætsforeninger, hvor det er naturligt at mødes og dyrke sin aktivitet. Med dette tiltag imødekommer vi udviklingen med at dyrke holdsport og holdånd i nye arenaer. Idrætsforeningerne kan forhåbentligt også koble fysisk aktivitet og fokus på sundhed sammen med e-sportsaktiviteterne, så børnene bliver bevidste om, hvad der gør dem til gode e-sportsudøvere. Jeg håber, at Favrskovs foreninger vil tage godt imod tilbuddet her," siger Anne Meta Nielsen.

Publiceret 12 February 2019 10:30

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp