Podcast-duo’en 'Jegermor' besøger InSide i Hammel onsdag 20. februar foredraget 'Da mor blev væk'.

Podcast-duo’en 'Jegermor' besøger InSide i Hammel onsdag 20. februar foredraget 'Da mor blev væk'.

Podcast-duo besøger Hammel Bibliotek

Podcast om fødselsdepressioner og løsninger på det optages i bofællesskabet ved Toustrup Mark

Af
Kian Johansen

foredrag Laura Vilsgaard fra Toustrup Mark og Julie Bruhn Højsgaard fra Tilst har netop lanceret en app, der hedder 'Jeg er mor'.

Her fortæller fagpersoner om barselsperiodens vanskeligheder, og der er personlige fortællinger i lydbidder, samt fysiske øvelser.

Lydbidderne er optaget i Laura Vilsgaards stue i Toustrup Mark og de første lydbidder var interviews til hendes speciale om fødselsdepressioner.

Har selv været der

"Vi syntes, at kvinder skal have langt mere respekt og omsorg i den første tid. Der er for mange ensomme og kvinder der føler sig forkerte. Før var de arbejdende, dygtige kvinder. Nu savner de voksenstøtte til kvindens nye liv", fortæller Laura Vilsgaard, der selv havde en efterfødselsreaktion og som før nævnt skrev speciale om fødselsdepressioner.

Makkeren Julie Bruhn Højsgaard er forfatter til bogen "Kære verden, Jeg er blevet mor" og en række børnebøger.

"Det er efter fødslen, at mødrene er allermest sårbare. Det viser undersøgelser og alle de interviews jeg foretog til specialet. Vi var selv alene og sårbare og derfor vil vi gerne gøre det bedre for kommende mødre."

Laura Vilsgaard har fået fondsmidler til at makkerparet kan udvikle deres app og lave podcasts.

"Det er lidt iværksætter-agtigt. Jeg laver også mindre freelancejobs ved siden af, men ellers er det det her, jeg skal lave det næste stykke tid," fortæller hun Lokalavisen Favrskov.

Podcast-duo’en 'Jegermor' besøger InSide i Hammel onsdag 20. februar kl. 9.30 med foredraget 'Da mor blev væk' om den rejse, som barslen bringer nybagte mødre ud på. Der er både humor, selvironi og en masse lydbidder, der binder det hele sammen.

Publiceret 13 February 2019 04:00