Zenia Johnsen: Bogminder og fugle

Udstilling Marts måneds udstilling på biblioteket i Hammel er med Zenia Johnsen. Hun er født i 1975 og opvokset i og omkring Randers. Hun har arbejdet som bibliotekar, anmelder og forlagskonsulent i 12 år, og debuterede som forfatter i 2011 med 'Hunden, der ikke troede på op'.

"I mange år skrev jeg titlerne på de bøger, jeg læste, ned i en notesbog. Jeg læste hver dag, jeg læste i mange, mange timer hver dag, jeg læste i busser, på bænke, i timerne, i skolen, i sengen, mens jeg spiste, mens jeg vaskede op og når jeg børstede tænder. I mange år levede jeg for og af at læse. Jeg læste manuskripter som forlagskonsulent. Jeg læste bøger, som jeg anmeldte," fortæller hun.

"Men så faldt jeg ned af en trappe og slog hovedet ind i en betonmur. Så kunne jeg ikke læse eller skrive i flere år. Men man kan fx kigge på fugle. Så det gjorde jeg en del. På et tidspunkt fandt jeg nogle gamle kasserede datokort fra biblioteket. De er fulde af datoer og lånernumre. De er levet og læst liv, tænkte jeg. Og en dag besluttede jeg at tegne et fuglealfabet på 28 datokort. Jeg begyndte i juni 2015 og jeg er stadig i gang."

Se udstillingen på biblioteket i Hammel.

CV

Publiceret 13 March 2019 04:00