Jette Eriksen fra EDC Hadsten, Stefan Granholm fra Hadsten Computer og Brian Bjerregaard Axelsen fra Jysk Alarm og Sikring var med til at sikre, at der kom en hjertestarter op i Søndergade. Foto: Kian Johansen

Jette Eriksen fra EDC Hadsten, Stefan Granholm fra Hadsten Computer og Brian Bjerregaard Axelsen fra Jysk Alarm og Sikring var med til at sikre, at der kom en hjertestarter op i Søndergade. Foto: Kian Johansen

Tryghed i Søndergade:

Hjertestarter på plads

Flere af Hadstens butikker skillingede sammen til en hjertestarter i Søndergade

Af
Kian Johansen

Hadsten Det tog ikke ret lang tid at samle pengene sammen til en ny hjertestarter i Hadsten.

Den åbenlyse tryghed og det gode formål, tiltalte en del af Søndergades erhvervsdrivende.

Den er netop blevet sat op på Søndergade mellem Hadsten Computer og Byens Frisør.

Stærk indsamling

Og både Jette Eriksen fra EDC Hadsten og Stefan Granholm blev hurtigt enige om, at der skulle samles sammen, da et hjertestarter-firma ringede og tilbød en rund og rød én af slagsen.

"Pludselig gik det stærkt og vi gik et par runder i gaden for at skaffe pengene," forklarer Jette Eriksen, der faktisk i første omgang havde forlagt forslaget fra hjertestarter-firmaet, men da Stefan Granholm mindede om det, gik det som sagt stærkt med at samle de sidste penge ind.

"Vi havde faktisk tænkt på det inden firmaet henvendte sig, så vi var straks med på ideen, og nu kan jeg jo også tilmelde mig hjerteløber-appen, for det er tæt på," fortæller Brian Bjerregaard Axelsen fra Jysk Alarm og Sikring.

Når man er tilmeldt som hjerteløber, får man besked, hvis der kræves hjælp med en hjertestarter i ens nærhed.

Og nu hænger den røde runde fysiske hjertestarter hænger klar i Søndergade.

Publiceret 15 March 2019 10:00

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp